Fotball

Skeid møter Arendal i kvalik. Grorud seiret i sesongfinalen

(Stjørdals-Blink - Skeid 1-0, Grorud - Åsane 3-1) I Trøndelag ble det tap for Skeid som stilte nærmest med rekruttlaget. Grorud fikk en fin avslutning på sesongen og tok farvel med mange spillere som vil bli savnet.


Ungt Skeid-lag skapte mye

Gard Holmes laguttak til seriens siste kamp sier alt om hvor lite betydning det var i denne kampen. Det var hele ti bytter fra forrige helgs storseier over Kongsvinger. Karl Omdahl debuterte fra start, det samme gjorde Palmi Rafn Arinbjörnsson, islendingen som er lånt inn fra Wolverhampton. Kasper Ofstad, Noah Sveen, Isak Sjøblom og Mikkel Lindbäck satt alle på benken og ventet på sine første Skeid-minutter. 15-åringen Lindbäck fikk ca. 25 minutter i andreomgang. Sveen og Sjøblom fikk også sine debuter.

Ousmane Diallo Toure scorer sitt første mål for Skeid.

Simen Kvia-Egeskog, som virkelig markerte seg mot Kongsvinger med to herlige scoringer, fikk spille denne kampen fra start. Han hadde et godt forsøk innledningsvis i kampen. Halvveis i førsteomgang kom det et vakkert Skeid-angrep, Morten Renå Olsen slo 45 grader ut til Maxwell Effiom som bredsidet ballen i metallet. Noen få minutter senere var de faktisk enda nærmere, Ousmane Diallo sleivsparket ballen utenfor fra samme hold han scoret fra mot Kongsvinger. Det var en retur etter et godt forsøk fra Kvia-Egeskog.

Etter sidebyttet ble det ikke like mange sjanser for Skeid og det var hjemmelaget som etter hvert ble det førende laget. Seiersmålet kom i kampens siste ordinære minutt. Andreas Pettersen med en god avslutning.

Skeid skal nå møte Arendal i kvalifiseringen over to kamper, etter at Arendal tok en sterk 3-0 seier over Ull/Kisa på Jessheim. Her vant Ull/Kisa den første kampen i Arendal.

Første oppgjør spilles på Nordre Åsen onsdag 2. november allerede klokka 14.00 på grunn av manglende flomlys.

Grorud ned med flagget til topps

I Groruds siste kamp i OBOS-ligaen for denne gang takket de av Preben Mankowitz, Vetle Skåttun, Glenn Harviken, Fabian Østigård Ness, Thomas Elsebutangen og Sindre Osestad. Preben Mankowitz fullførte sin tiende strake sesong, de tre siste årene som kaptein. Broren hans, Kevin, la opp i mai.

En epoke er over i Grorud.

Men Grorud startet friskt i sin foreløpig siste kamp på dette nivået og tok også ledelsen ved Fabian Østigård Ness etter fem minutter. Venstrebacken satte vristen strak til kula som suste inn i hjørnet.

Kristoffer Valsvik utlignet femten minutter etterpå med et flott langskudd, men Grorud slo raskt tilbake, denne gangen fra straffemerket. Peter Godly Michael var iskald etter et sakte tilløp med et lite stopp. Grorud spilte positivt og ledet fortjent til pause. Omar Bully var mye involvert.

Preben Mankowitz kom inn i kampens siste kvarter og noe av det første han gjorde var å slå inn et hjørnespark. Inne foran mål gjorde Omar Bully noe dommer Stian Sletner ikke likte. Det røde kortet ble dratt opp, det er vanskelig å se på TV-bildene nøyaktig hva Bully gjorde. Det ligner mest på et slag mot mageregionen til Åsane-spilleren.

En kjedelig avslutning på sesongen for Omar Bully, men det hindret ikke Grorud-seier. Godly Michael gjorde alt selv da han sikret seieren et par minutter før slutt. En fin avslutning i en ellers mørk sesong, Groruds fjerde seier for sesongen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

---

Kampfakta

1. divisjon runde 30 lørdag

Stjørdals-Blink – Skeid 1–0 (0–0)

M. U. S Stadion Sandskogan, 433 tilskuere

Dommer: Sigurd Kringstad, Balder IL

Mål: 1–0 Andreas Pettersen (90)

Gule kort: Sulayman Bojang, Skeid.

Skeid:

Palmi Rafn Arinbjörnsson – Anders Johansen, Stian Kommandantvold Pettersen, Morten Renå Olsen (Sulayman Bojang fra 62), Ousmane Diallo – Erik Nordengen (Noah Sveen fra 76), Mads Foss Aaserud (Mikkel Lindbäck fra 66), Karl Omdahl – Maxwell Effiom, Simen Kvia-Egeskog (Henrik Hagen fra 62), Emil Tjøstheim (Isak Sjøblom fra 76)

Grorud – Åsane 3–1 (2–1)

Grorud match kunstgress, tilskuere

Dommer: Stian Sletner, Rustad Abildsø SK

Mål: 1–0 Fabian Østigård Ness (5), 1–1 Kristoffer Valsvik (18), 2–1 Peter Godly Michael (25, straffe), 3–1 Peter Godly Michael (87)

Gule kort: Nikolai Hristov, Grorud. Eirik Steen, Åsane.

Rødt kort: Omar Bully, Grorud.

Grorud:

Simen Lillevik – Fabias Østigård Ness, Geirald Meyer, Fredrik Carson Pedersen (Glenn Harviken fra 46), Kristoffer Harrison – Torje Naustdal (Preben Mankowitz fra 75), Peder Meen Johansen, Nikolai Hristov (Josias Furaha fra 88), Omar Bully – Didrik Sereba (Saadiq Elmi fra 36), Peter Godly Michael

---


Nyeste fra Dagsavisen.no: