Trikkeligaen

Skeid-treneren om kvaliken: – Vi har kontroll

(Brann – Skeid 3-0). Skeid må ut i kvalifiseringsspill for å unngå nedrykk til 2. divisjon. Trener Gard Holme forsikrer at laget er forberedt på alle de fire lagene som kan stå på motsatt halvdel.

Etter tremålstapet mot Brann i Bergen mandag, er det klart at Skeid ender på kvalifiseringsplass i 1. divisjon. Mål av Niklas Castro (2) og Aune Heggebø ga bergenserne tre poeng på eget gress.

I 2. divisjon, avdeling 1, er det Moss og Arendal som slåss om opprykk. Toeren der møter toeren i avdeling 2 i kamp om hvem som skal møte Skeid. I avdeling 2 er det Hødd og Ullensaker/Kisa som slåss om direkte opprykk.

– Selv om det nå er klart at det blir kvalik, gjør vi i utgangspunktet ikke noe annerledes i de to siste seriekampene. Noe av nøkkelen her er at vi er i bra form. Brann var bare et par klasser bedre enn oss. Det som er viktig er at vi holder koken. At vi fortsetter å jobbe i samme stim, sier Skeid-trener Holme til Dagsavisen.

Han har ingen «ønskemotstander» fra 2. divisjon i kvalifiseringen.

– Egentlig ikke. Det er fire bra lag, og noen fordeler og ulemper med alle. Vi har god kontroll på det vi kan møte. Vi vet om både styrker og svakheter, forsikrer Holme.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

– Siden det allerede nå er klart at det blir kvalik: Vil du bruke mer tid på å se på potensielle motstandere der, kontra hva du ville gjort hvis det levde helt inn med tanke på å klatre til trygg grunn i 1. divisjon?

– Egentlig ikke det heller, nei, for vi har allerede iverksatt analyser av alle de fire lagene. Vi har gode prosesser i gang. Vi har som sagt god kontroll på det, svarer Skeid-treneren, som legger til at han i utgangspunktet ikke vil spare spillere i sesonginnspurten i 1. divisjon.

Holme hyller Brann-mannskapet, som for lengst har sikret opprykk til Eliteserien og vunnet 1. divisjon 2022.

– Brann er utrolig gode. Det er årsaken til tapet. Så all ære til dem. De viste igjen at de er det soleklart beste laget i 1. divisjon i år. Det er kanskje første gang på tre år at jeg har følt at «i dag har vi ingen sjanse», sier Skeid-treneren.

Skeid-kaptein Fredrik Berglie deler Holmes optimisme.

– Jeg tenker at den kvaliken skal vi vinne. Hvis vi fortsetter den gode formen vi har hatt i høst, bør vi ha gode muligheter, skriver han i en SMS til Dagsavisen.

– I Bergen møtte vi rett og slett et bedre lag. Nå skal vi fokusere på å avslutte sesongen godt. Vi skal få gode treningsuker inn mot kvaliken for å være best mulig forberedt. Vi går inn med en offensiv tilnærming, forsikrer midtstopperen.

Skeid kaptein Fredrik Tobias Berglie under cupkampen mellom Skeid og Lillestrøm. *** Local Caption *** Skeid-Lillestrøm NM cup kamp Nordre Åsen.

---

Kampfakta

Fotball, 1. divisjon menn

Brann – Skeid 3-0 (2-0)

Brann Stadion, 7.224 tilskuere

Mål: 1-0 Niklas Catro (26), 2-0 Aune Heggebø (41), 3-0 Castro (90)

Gult kort: Frederik Børsting, Brann.

Dommer: Mathias Støfringshaug, Verdal IL

Skeid (4-3-3): Lars Kvarekvål – Sulayman Bojang (Ousmane Diallo Toure fra 59.), Per-Magnus Steiring, Fredrik Berglie, David Hickson – Marcus Melchior, Ulrich Ness (Anders Johansen fra 59.), Bendik Rise – Jakob Napoleon Romsaas (Hayder Altai fra 46.), Johnny Buduson (Kristoffer Hoven fra 62.), Maxwell Effiom (Simen Kvia-Egeskog fra 46.)

---


Mer fra Dagsavisen