trikkeligaen

VIF-profilen vil ha flere målpoeng enn han klarte i Bodø/Glimt

Av og til kan det koke i topplokket til Amor Layouni, men Vålerenga-nykommeren vil heller bruke temperamentet positivt enn å stenge det inne. I VIF tror lynvingen at han kan bidra med mye i jakten på edelt metall.

VALLE (Dagsavisen): Svensk-tunisieren hadde en krevende periode i egyptiske Pyramids i fjor, men i Vålerenga håper han å gjenskape storformen fra tiden i Bodø/Glimt. I 1-2-tapet mot Kristiansund BK 16. mai bidro han med målgivende da Vidar Örn Kjartansson satte inn VIFs scoring på tampen.

– Jeg ble mentalt sterkere i Egypt, der jeg hadde en tøff periode. Jeg lærte at fotball er mer enn bare det som skjer på banen. Jeg lærte også at jeg er en type spiller som ikke passer inn overalt. Det er en del lag som spiller med «innoverkanter». Jeg er ikke det. Min styrke er å ligge ute på kanten og lure, sier Layouni til Dagsavisen.

Den styrken håper både han og trener Dag-Eilev Fagermo at vil komme laget mye til gode i 2021. Målet er å skape mye «kaos på kanten».

– Jeg vil bidra med flere målpoeng i serien enn det jeg hadde i Glimt i 2019. Da ble det ti mål og fem målgivende. Jeg legger listen høyt, men man må ha høye mål for seg selv, sier 28-åringen.

Var sliten

– Var du misfornøyd med benkingen mot KBK 16. mai?

– Nei, jeg kjente meg sliten før matchen. Det var best for meg å hvile litt, for ikke å dra på meg en skade. Jeg har ikke spilt mange matcher på lenge, og tre kamper på en uke er tøft. Så det beste for meg var å hvile, sier han til Dagsavisen.

Vålerengas Amor Layouni i aksjon mot Raufoss.

Mange sprinter per kamp gjør at VIF må passe ekstra på den eksplosive Layouni. Foreløpig er tre kamper i uka litt for mye for ham, men målet er å komme dit utover i sesongen. Toppformen er snart i anmarsj, melder han – men da må skadene unngås.

– Jeg blir veldig nøye overvåket på GPS av Moa (Mohammad Dajani, fysisk trener) og Carl Fredrik Birkemo (fysioterapeut). De gjør en fantastisk jobb. De ser når jeg går over grensen, og tar meg ut av enkelte treninger. De virker å ha god kontroll på det, slik at jeg ikke får belastningsskader, poengterer den fotrappe kantspilleren.

– Jeg er snill!

Layouni er også kjent for sitt temperament. I 1-1-kampen mot Rosenborg sparket han til innbytterbenken da han ble byttet ut. 28-åringen sier det ikke er et problem, men heller en type sikkerhetsventil.

– Jeg blir forbannet når jeg ikke gjør det bra. Jeg stiller krav til meg selv. Når det ikke funker, blir jeg forbannet. Og jeg viser det kanskje på en annen måte enn andre. Men det er normalt å bli forbannet på seg selv iblant, og vise det i stedet for å holde det inne.

Kantspilleren mener det ikke er noe problem for laget at han har følelsene utpå drakten.

– Lagkameratene mine vet hvem jeg er som person. Jeg er jo snill selv om jeg har temperament, sier han smilende og fortsetter:

– Det er ikke sånn at jeg slår medspillere eller noe sånt, det ville jeg aldri gjort. Jeg viser respekt til både med- og motspillere. Det bobler litt av og til, og da blir man forbannet. Så blåser jo mediene opp mye, men det er normalt. Mediene vil ha sånne ting. Men jeg tenker ikke på det. Dem som er rundt meg og kjenner meg, vet hvordan jeg er som person.

Svensk-tunisieren, som har som mål å bli fast inventar i elleveren på landslaget til Tunisia, er ambisiøs av natur. Han legger ikke skjul på at han ønsker å dra utenlands igjen.

Utlandet neste?

– Den ambisjonen må man ha, synes jeg. Men nå har jeg kontrakt her i tre år, påpeker han.

For nå er det VIF og medaljejakt som gjelder. Og Layouni gjentar ett ord når han forklarer hva Vålerenga må lære av 16. mai-tapet mot Kristiansund sist.

– Tålmodighet. Topplag har tålmodighet, du ser hvor mange matcher de avgjør i sluttminuttene. Det er slik man beseirer de lagene som legger seg dypt. Man må holde hodet kaldt og være tålmodig, selv hvis det er 0-0 etter 70-80 minutter. Men det er ikke enkelt mot lag som forsvarer seg med ti mann.

Neste oppgave er Mjøndalen mandag.

– Vi kommer til å ha ball, vi kommer til å møte et lag som vil kontre. For oss er det viktig å ha tålmodighet mot sånne lag. Gjør de det første målet, må vi fortsatt ha tålmodighet. Det gjelder å sette sjansene, det er der alt ligger. Vi må jobbe enda mer med effektiviteten på trening, sier Layouni.

4. serierunde spilles slik mandag: 15.00: Odd – Sarpsborg, 18.00: Brann – Bodø/Glimt, Haugesund – Stabæk, Kristiansund – Strømsgodset, Lillestrøm – Viking, Mjøndalen – Vålerenga, Tromsø – Sandefjord, 20.00: Rosenborg – Molde

Mer fra Dagsavisen