Fotball

Endelig satt den for «ørnen»: – Det første målet er alltid det viktigste

Vålerenga måtte strekke våpen mot Kristiansund, men et lyspunkt var at Vidar Örn Kjartansson fikk sin første nettkjenning i 2021. Det kan vise seg å bli meget viktig.

VALLE (Dagsavisen): Før 1-2-tapet mot Kristiansund hadde ikke islendingen noen mål å vise til så langt i Eliteserien 2021, ei heller i treningskampene i oppkjøringen. Mot Kristiansund tegnet han seg på scoringslisten på overtid.

– Jeg har alltid sagt at det første målet i en sesong er det viktigste. Jeg er veldig glad for scoringen. Jeg må bare fortsette nå, sier «ørnen» Kjartansson til Dagsavisen.

Måltyven har mye erfaring å støtte seg på, men likevel innrømmer han at målet betyr litt ekstra.

– Selvfølgelig. Jeg har vært i en slik situasjon før. Blant annet hadde jeg seks kamper uten mål i Sverige en sesong, men så scoret jeg i hver kamp etter det. Jeg er erfaren, men selvfølgelig vil jeg prøve å score i hver eneste kamp. Jeg er veldig lettet nå. Og målet kom etter et bra angrep. Nå vil jeg score neste kamp også, sier han.

Dag-Eilev Fagermo gleder seg også over at spissen nå har funnet nettmaskene.

– Det er bra. Akkurat som med alle de andre der framme, er det selvfølgelig viktig, sier Vålerenga-treneren til Dagsavisen.

Kjartansson var naturlig nok skuffet over at det ble VIF-tap på fotballens festdag.

– Som lag må vi bare glemme denne kampen, og heller ta med oss det positive. Vi må tenke på de tingene vi må jobbe med. Først og fremst må vi skape mer, og få ballen mer inn i boksen. Spesielt i denne typen kamper, hvor motstanderen ligger litt lavt. Vi hadde mye ball i første omgang, men vi klarte ikke å få nok ut av det. Kristiansund var smarte. De fulgte taktikken sin på en god måte og tok vare på sjansene sine. Vi var på flere måter det beste laget, men vi må samtidig være mer effektive, mener islendingen.

– Kristiansund kom til kampen med to strake tap. Tok dere for lett på oppgaven?

– Jeg håper ikke det. Det ble uavgjort her mot dem i fjor, og KBK hadde en sterk sesong i fjor. Det er et fysisk sterkt lag, og de er godt organisert. Hver eneste kamp i Eliteserien er tøff. Dette var uansett en grei «wake up-call» for oss. Vi kom til sjanser mot slutten, men det var litt for sent. Jeg tror ikke vi fortjente noe fra denne kampen, sier Kjartansson.

Mer fra Dagsavisen