Blir Frps listetopp

Aina Stenersen blir listeopp for Frp i Oslo foran neste års kommunevalg. Og hun ønsker å ta tilbake makten etter valget.

 

– Det er veldig hyggelig, og en stor ære å bli satt øverst på listen på nominasjonskomiteens foreløpige innstilling, sier Aina Stenersen til Dagsavisen.

Stenersen er klar på hva som er målet for neste års kommunevalg.

– Vi ønsker å ta tilbake makten i Oslo, sier hun bestemt, og utdyper:

– Vi ønsker å være et klart, positivt og tydelig alternativ til det sittende byrådet. Vi ønsker å være i posisjon. Vi vil fjerne eiendomsskatten i Oslo, gjøre byen tilgjengelig både for bilister og fotgjengere, fjerne bompenger og ha et mangfold innen helsetjenestene, sier Stenersen.

Les også: Felles front for Ullevål og Aker – mot Gaustad

– Snakker vi byråd Stenersen etter valget?

– Så langt har jeg ikke tenkt ennå, ler hun.

– Først skal den endelige listen spikres. Så har vi en lang og tøff valgkamp foran oss. Vi går til valg på vår egen politikk, sier Frp-kandidaten.

Les også: Krever 200 millioner

Motivert

Aina Stenersen rykket inn som fast møtende medlem i Oslo bystyre 6. november 2017, da Tommy Skjervold ble statssekretær for samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i Erna Solbergs regjering. En jobb hans fortsatte i da Jon Georg Dale (Frp) ble samferdselsminister i slutten av august.

Stenersen er partiets fraksjonsleder i Oslo bystyres helse- og sosialkomité, og helsepolitisk talsperson for Frps bystyregruppe i Oslo. Hun sitter også i Frps kommunalpolitiske utvalg, og i partiets innvandrings- og integreringsutvalg

Hun er også tidligere leder i Oslo Frp.

– Jeg har stor respekt for både nominasjonskomiteens videre arbeid og bydelenes tilsvar. Samt for nominasjonsmøtet i desember. Jeg er motivert, og klar for å stille opp for tidenes mest spennende kommunevalgkamp, hvor vi skal vinne Oslo og vise innbyggerne vårt positive, handlekraftige og tydelige borgerlige alternativ, sier Stenersen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

10 på topp

Dette er de  fremste kandidatene på Frps foreløpige liste til bystyret:

Aina Stenersen.

Camilla Wilhelmsen.

Tommy Skjervold.

Lars Petter Solås.

Tone Ims Larssen.

Johan Nicolai Hertzberg.

 

Endelig nominasjonsmøte er 3. desember, og kommunevalget er 9. september neste år.

Les også: Aina Stenersen er Frps nye helsetopp