Oslo

Omikron-mistanke på steinerskole i Oslo – stenger i to dager

Det er mistanke om at en elev ved Steinerskolen i Vestre Aker er smittet med omikron. Sist helg deltok eleven på et julemarked ved skolen, som har 470 elever.

Det er mistanke om at en elev ved Steinerskolen i Vestre Aker er smittet med omikronvarianten. Her er «Barnebråten», hvor førsteklassingene ved Steinerskolen på Hovseter holder til.

Foreløpig prøvesvar viser «sannsynlig omikron», og alle nærkontakter håndteres derfor etter ny forskrift for smitte med omikron med forsterket karantene og isolasjon, opplyser Oslo kommune i en pressemelding.

Det er ikke kjent hvor eleven ble smittet, og smitteteamet og FHI samarbeider tett for å kartlegge dette. Det som er klart, er at eleven deltok i en julemarked på skolen i slutten av november.

– Alle som har vært på julemarkedet, oppfordres til å ha lav terskel for å teste seg ved symptomer, skriver kommunen.

Daglig leder Petter Moen ved Steinerskolen i Vestre Aker sier til Dagbladet at skolen kommer til å være stengt mandag og tirsdag.

– Det er ganske mange lærere som har vært inn og ut av klassen, og vi har ikke nok personale til å gjennomføre en forsvarlig undervisning, sier Moen.

Han sier at de har hatt tett dialog både med smitteteamet til Oslo kommune og bydelsoverlegen.

– Skolens beredskapsteam har hatt et møte i dag og drøftet hvordan vi skal informere de foresatte. Foreløpig er vi veldig tidlig i denne prosessen, sier Moen.

Han sier skolen allerede har informert de foresatte om julemarkedet forrige helg.