Grønt lys for nytt stadion til Vålerenga

– Dette er en fantastisk dag.

Tomtegaven fra Oslo kommune som gjør at planene om et nytt fotballstadion på Valle Hovin kan realiseres, ble i dag godkjent av EFTAs overvåkningsorgan ESA, skriver Efta Surveillance Authority (Eftasurv) i en pressemelding onsdag.

– Bygging av nytt fotballstadion på Valle Hovin vil ta Vålerenga hjem til østkanten. Anlegget vil bli mye mer enn en kamparena for elitelaget til Vålerenga. Det skal også gi rom for utdanning og sosiale aktiviteter for barn og ungdom i Oslos østlige bydeler. Det er verdien av tomtegaven fra Oslo kommune som gjør at den offentlige støtten må godkjennes av ESA, sier ESA-president Oda Helen Sletnes til Eftasurv.

I tillegg til et fotballstadion vil anlegget inneholde lokaler til en videregående skole med fotballinje og tilpasset opplæring, samt en barnehage og andre fasiliteter.

Støtten gis i form av en eiendom som overføres fra Oslo kommune til Vålerenga Fotball for én krone. Anlegget vil bli bygget på en del av denne eiendommen, mens den andre delen vil bli solgt til en eiendomsutvikler for å finansiere byggekostnadene, heter det i prerssemeldingen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

I Vålerenga-kretser er det jubel.

–  Dette er en fantastisk dag for hele Vålerenga. Det betyr mye for vårt beste lag, men det vil også bety mye for alle våre bredde- og sosiale aktiviteter å få et eget hjem, sier styreleder i Vålerenga Kultur- og idrettspark, Åge Petter Christiansen til Osloby.no.

ESA har konkludert med at anlegget ikke kan oppføres uten støtte fra kommunen. ESA har konkludert med at prosjektet vil fremme klubbens sosiale aktiviteter, og at statsstøtten ikke vil innebære utilbørlig konkurransevridning til fordel for Vålerengas profesjonelle fotballag.