Prins Andrew frasier seg alle offentlige oppdrag

Prins Andrew frasier seg alle offentlige oppdrag etter sitt intervju om koblingene til domfelte Jeffrey Epstein, melder flere britiske medier.

Saken oppdateres.

Beslutningen gjelder for overskuelig framtid, melder flere britiske medier. I utallelsen sier han følgende:

"Det har blitt klart for meg de siste dagene at omstendighetene rundt min tidligere tilknytning til Jeffrey Epstein har blitt en stor forstyrrelse i min families arbeid, og i det verdifulle arbeidet som foregår i de mange organisasjonene og veldedige organisasjoner som jeg er stolt av å støtte.

"Derfor har jeg spurt Hennes Majestet om jeg kan trekke meg tilbake fra offentlige oppgaver i overskuelig fremtid, og hun har gitt sin tillatelse."

Les også: Britisk presse fordømmer prins Andrew etter BBC-intervju

Hertugen la til: «Jeg fortsetter utvetydig å beklage min tilknytning til Jeffrey Epstein. Selvmordet hans har etterlatt mange ubesvarte spørsmål, spesielt for hans ofre, og jeg sympatiserer dypt med alle som er blitt berørt og som ønsker en form for avslutning.

Jeg kan bare håpe at de med tiden vil klare å gjenoppbygge livene sine. Selvfølgelig er jeg villig til å hjelpe ethvert passende myndighet med deres etterforskning, om nødvendig.»

I et sjeldent intervju med BBC lørdag sa prinsen at han hadde utvist «dårlig dømmekraft» da han fortsatte vennskapet med milliardæren og finansmannen Jeffrey Epstein.

Epstein, som allerede i 2008 ble dømt for å ha tvunget kvinner til å utføre seksuelle tjenester, ble pågrepet igjen i juli og tiltalt for menneskehandel og ett seksuelt overgrep mot en mindreårig. Han tok imidlertid sitt eget liv i fengsel før saken kom opp.

En av kvinnene, Virginia Giuffre, har hevdet hun som 17-åring mottok 15.000 dollar fra Epstein for å ha sex med prins Andrew i 2001. Prinsen avviser anklagene.

Les også: To fengselsvakter siktet etter Jeffrey Epsteins dødsfall

Les også: Nøkkelperson i riksrettsprosessen inntar vitneboksen

(©NTB)