Nytt foto trekker det britiske kongehuset inn i Epstein-skandalen på ny

Nå skaper et nytt foto trøbbel for det britiske kongehuset.

Ghislaine Maxwell, ekspartneren til Jeffrey Epstein, sitter varetektsfengslet i New York. Fram til tidligere mandag satt hun i varetekt i et fengsel New Hampshire. Der ble hun konstant overvåket og trolig skilt fra andre fanger.

I siktelsen heter det at hun er pågrepet for sin rolle i Jeffrey Epsteins seksuelle misbruk av en lang rekke mindreårige jenter, blant annet ved å hjelpe ham med å rekruttere jenter under 18 år, vinne deres tillit og til slutt misbruke dem, skriver NTB.

Noen av jentene var så unge som 14 år. Hun er også siktet for mened.

Epstein begikk selvmord i fengsel i New York i august i fjor.

Finansmannen og milliardæren Jeffrey Epstein var siktet for menneskehandel, noe han allerede tidligere var dømt for i 2008, og for overgrep mot flere unge jenter og kvinner.

Om han var blitt dømt på nytt, risikerte han fengsel i 45 år.

Les også: Dette er skandale-mogulen Mette-Marit møtte

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre Oslo-sider her!

Prins Andrew

En amerikansk kvinne har stått fram og hevdet at Jeffrey Epstein betalte henne for å ha sex med prins Andrew da hun var 17 år. Det har prins Andrew avvist, blant annet i et mye omtalt BBC-intervju i desember 2019.

Prins Andrew kunngjorde i fjor at han trekker seg fra alle kongelige plikter som følge av oppmerksomheten om hans vennskap med Epstein og anklagene fra den amerikanske kvinnen.

Påtalemyndigheten i New York har flere ganger bedt om å få snakke med Andrew ansikt til ansikt, og torsdag denne uken uttalte fungerende statsadvokat i Southern District i New York at «vil ville gjerne at prins Andrew kom for å snakke med oss. Vi ville gjerne ha gleden av hans forklaring».

Trone

Nå skaper et nytt foto trøbbel for det britiske kongehuset. Det viser Ghislaine Maxwell sittende på en trone ved siden av skuespiller Kevin Spacey, også han anklaget for en rekke overgep. Tronen er å finne inne på Buckingham Palace, melder Daily Telegraph, gjengitt av CNN. De to tronene skal være for Dronning Elizabeth og prins Philip.

Spacey og Maxwell ble ved anlediningen invitert inn rommet med tronen av prins Andrew selv. Både kongehuset og Prins Andrew har avslått å kommentere bildet.

I saken hevder en venn av Maxwell at hun aldri kommer til å snakke om prins Andrew med myndightene eller etterforskere.

 

 

Les også: Jeffrey Epsteins tidligere partner Ghislaine Maxwell pågrepet

Overvåkes

Ifølge en lokal advokat ble Ghislaine Maxwell trolig holdt på en egen celle i New Hampshire, der hun kunne overvåkes kontinuerlig. Nå er hun altså overført til New York. Det vil trolig bli et rettsmøte førstkommende fredag, og påtalemyndigheten argumenterer for at det foreligger en ekstrem risiko for unndragelsesfare dersom Maxwell blir løslatt fra varetekt.

– De kommer til å opprettholde det strengest mulige sikkerhetsnivået, sa advokat Ted Lothstein før overflyttingen ble kjent mandag ettermiddag norsk tid. Han har jevnlig besøkt fengselet i New Hampshire, men representerer ikke den britiske kvinnen.

Siden Epstein ble arrestert for et år siden, har Maxwell holdt seg i skjul og kommunisert med påtalemyndigheten gjennom sin advokat.

Fengselet i New Hampshire omtales som veldrevet og med enkel standard, men mye bedre enn det hun kan vente seg i New York.

Les også: Kvinnen som anklager prins Andrew, ber om britenes støtte

Lest denne?: Kim Kardashian kan bli USAs neste førstedame og latteren runger over internett