Verden

EUs «Darth Vader» hisser på seg britene

EU-kommisjonens mektige generalsekretær Martin Selmayr advarer mot å tro på brexitforkjemperne og sier EU gjorde lurt i å begynne å forberede seg på «no deal».

Feiden brøt ut etter et 90 minutter langt møte mandag der Selmayr diskuterte brexit med britiske parlamentarikere.

Møtet bare bekreftet at EU gjorde lurt i å begynne sine forberedelser på «no deal» allerede i desember 2017, skrev Selmayr syrlig på Twitter etterpå.

«Ikke tro på propagandaen fra brexitforkjemperne», fortsatte han i en annen twittermelding.

Den skarpe ordbruken har vakt oppsikt i britisk presse, der Selmayr ofte framstilles som en av de skumleste typene i Brussel.

Selmayr har fått rykte på seg for å være en av EUs mest fryktede maktspillere, og har derfor fått kallenavn som «Darth Vader», «Rasputin» og «Monsteret». Han regnes som svært hard i klypa, men samtidig som lynende intelligent og effektiv.

Den 48 år gamle tyskeren var tidligere stabssjef for EU-kommisjonens Jean-Claude Juncker.

Han overtok som generalsekretær i EU-kommisjonen i fjor og har ledet arbeidet med å forberede EU på muligheten for en brexit uten avtale.

A Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi movie "Darth Vader" helmet valued between $40,000 to $60,000 that will be auctioned on December 13 at the Paley Center for Media, by the 'Profiles in History' auction house in Calabasas, California on December 6, 2018. (Photo by Mark RALSTON / AFP)

Den onde Star Wars-karakteren Darth Vader. Foto: NTB scanpix

Mer fra Dagsavisen