Verden

Protester i Jerusalem mot den israelske regjeringen

Tusenvis av mennesker demonstrerte i Jerusalem mandag med krav om at regjeringen til statsminister Benjamin Netanyahu går av og at det holdes nyvalg.

Etter Benny Gantz og Gadi Eizenkots avgang fra det israelske krigskabinettet, har tusenvis av israelere demonstrert for å uttrykke sin misnøye med regjeringen.

Mandag kveld samlet demonstrantene seg utenfor nasjonalforsamlingen Knesset for deretter å marsjere mot Netanyahus residens i Jerusalem.

– Helbredelsesprosessen for landet Israel, den starter her. Etter forrige uke da Benny Gantz og Eisenkot forlot koalisjonen, fortsetter vi denne prosessen og forhåpentligvis vil denne regjeringen gå av snart, sier demonstranten Oren Shvill.

Slike demonstrasjoner har funnet sted ukentlig, men Netanyahu sitter fremdeles med et trygt flertall i nasjonalforsamlingen.

Gantz og Eizenkot trakk seg i forrige uke fra Netanyahus krigskabinett. De tilhører begge opposisjonen i nasjonalforsamlingen. Netanyahus regjering måtte dermed lene seg på ultraortodokse og høyreekstreme støttespillere.

Mer fra Dagsavisen