Verden

Ytterligere fire personer pågrepet i forbindelse med terrorangrepet i Moskva

Fire personer med utenlandsk nasjonalitet er pågrepet av sikkerhetstjenesten FSB og mistenkt for å ha vært delaktige i terrorangrepet mot et konserthus i Moskva i mars.

Den russiske sikkerhetstjenesten hevder at disse fire personene var direkte involvert ved at de ga penger og utstyr til dem som gjennomførte angrepet. 144 personer ble drept i terroren, og mer enn 550 ble såret.

De fire ble pågrepet i den russiske republikken Dagestan i det nordlige Kaukasus mandag, ifølge FSB.

FSB hevder også at de fire personene planla et angrep i den russiske byen Kaspijsk og skal ifølge sikkerhetstjenesten ha lagt klar eksplosiver og anskaffet våpen. FSB ga ikke noen flere detaljer om det påståtte planlagte angrepet.

Ekstremistgruppen IS har tatt på seg skylden for angrepet, men president Vladimir Putin gir også Ukraina skylden og har hevdet at de siktede ble pågrepet mens de flyktet til Ukraina.

Ukrainske myndigheter avviser påstandene.

Fire menn som allerede er pågrepet og mistenkt for å ha utført angrepet, er tadsjikiske statsborgere. Tadsjikiske myndigheter skal ha pågrepet ni personer i forbindelse med terroren. Det er ikke kjent hvor de fire som ble pågrepet mandag, er fra.

Les også: Nav-forskere: Hovedgrunnen til uføreeksplosjonen blant unge (+)

Les også: Dette er de norske, voldelige ekstremistene

Les også: Boligbobla vi snakker for lite om

Mer fra Dagsavisen