Verden

Kongressmedlem: Slipp atombomber over Gaza

Det amerikanske kongressmedlemet Tim Walberg har uttalt at man bør slippe atombomber over Gaza for å få en slutt på krigen, og slippe å betale for bistand til den palestinske befolkningen.

Den amerikanske representanten i Michigan, Tim Walberg, foreslo at atomvåpen burde slippes over Gaza, noe hans kontor sier er en metafor for å «støtte Israels raske eliminering av Hamas». Det skriver The Detroit News.

Saken er plukket opp av flere nyhetsmedier internasjonalt, blant andre The Guardian og Al Jazeera.

– Det burde være som Nagasaki og Hiroshima. Få det overstått raskt, sier Walberg i en video som sirkulerer på sosiale medier, og refererer til de japanske byene som USA slapp atombomber over mot slutten av andre verdenskrig.

Les også: Det er mest sannsynlig allerede hungersnød i deler av Gaza


Walberg, en republikaner fra Lenawee County, uttaler også i videoen at han er imot at USA skal yte humanitær hjelp til menneskene på Gazastripen, der den palestinske befolkningen er på randen av hungersnød etter mer seks måneder med krig.

Konflikten, som startet med Hamas’ sitt angrep på israelske borgere 7. oktober, har ført til at innbyggerne på Gazastripen er isolert og uten tilgang til nødvendig mat og ressurser under Israel sitt motangrep. Grenseovergangene er blokkert av Israel, og forhindrer internasjonalt bistandsarbeid å nå frem til de rammede.

Derfor har president Joe Biden foreslått å bygge en maritim korridor, som kan sikre at nødhjelpen når fram. Det mener Walberg er feil bruk av ressurser, og at det vil sette USAs egne soldater i fare.

– Vi bør ikke bruke en krone på humanitær hjelp, sier Walberg i videoen.

Walberg-talsmann Mike Rorke uttalte lørdag kongressmedlemmet uttalelser kom som et direkte svar på et spørsmål om amerikanske tropper som ble utplassert i Gaza for å bygge den maritime korridoren, og at uttalelsene må sees på som en metafor, ikke en direkte oppfordring.

Les også: Ekspert om forsikring: – Disse tilbudene sier jeg alltid nei til

Les også: Nav-forskere: Hovedgrunnen til uføreeksplosjonen blant unge (+)

Les også: Eksgeneral om Putins krig: – Ukraina kommer til å tape

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen