Verden

Visste du at det kan være bakteriefest i krydderhylla di?

Det er ikke bare skjærebrett og kniver som er utsatt for kryssmitte. Amerikanske forskere ber folk være obs på krydderglassene sine.

En amerikansk studie viser at krydderglass lett, og ofte, blir kryssmittet med sykdomsfremkallende organismer under matlaging, melder Food Safety Network.

– I tillegg til de mer åpenbare overflatene som skjærebrett, lokket til søppelkassa og kjøleskaphåndtak, er det noe annet du må være oppmerksom på når du prøver å opprettholde god kjøkkenhygiene, sier Donald Schaffner, som er spesialist ved Rutger-universitetets forskningsstasjon for landbruk.

– Forskningen vår viser at ethvert krydderglass du berører når du tilbereder rått kjøtt, kan bli kryssmittet. Det bør du være oppmerksom på, fortsetter han til nettsiden.

Under studiet overvåket de 371 personer som laget mat på et kjøkken. Etterpå fant de smittespor på krydderglass i 48 prosent av tilfellene, mer enn på både skjærebrett og søppelkasselokk.

– Vi ble overrasket, for dette er første gang vi har sett bevis på at krydderglass har blitt kontaminert, sier Schaffner.

Stedet på kjøkkenet med minst bakterier derimot, var ifølge studien håndtaket på kjøkkenkrana.

Mer fra Dagsavisen