Verden

Fem palestinere drept i israelsk raid mot flyktningleir

Fem menn ble ifølge israelske kilder drept da soldater mandag stormet en palestinsk flyktningleir utenfor Jeriko på den okkuperte Vestbredden.

Opplysningene om drepte er foreløpig ikke bekreftet av palestinske myndigheter.

Ifølge de israelske kildene tilhørte to av de fem drepte Hamas, mens de øvrige tre ble drept i skuddveksling med de israelske soldatene. Heller ikke dette er bekreftet fra andre kilder.

Israelske soldater stormet også Aqabat Jabr-leiren lørdag, på jakt etter to menn som i forrige uke avfyrte et skudd mot en israelsk bosetning i nærheten. Ifølge Israel var det Hamas som sto bak hendelsen, der ingen ble truffet.

Ett av husene i leiren ble omringet og en militær bulldoser gikk deretter løs på bygningen og tvang familien som bodde der til å overgi seg. Huset ble deretter revet.

Da de israelske soldatene forlot leiren ble det kastet steiner og brannbomber på kjøretøyene deres. Seks palestinere ble såret da soldatene åpnet ild.

Nærmere 150 palestinere ble drept i slike aksjoner på Vestbredden i fjor, og hittil i år er nærmer 40 palestinere drept av israelske soldater.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen

Nyeste fra Dagsavisen.no: