Verden

Trumps tidligere stabssjef saksøker granskningskomité

Mark Meadows, som var Donald Trumps stabssjef i Det hvite hus, reiser søksmål mot komiteen som gransker stormingen av Kongressen 6. januar.

Årsaken er at komiteen ønsker å straffeforfølge ham for å nekte å vitne i granskningen.

Meadows nektet lenge å samarbeide med komiteen, men han snudde ved månedsskiftet. Deretter sa han tirsdag denne uken at han ikke lenger ville samarbeide, og komiteen vil straffeforfølge ham for å ha vist forakt for Kongressen.

I søksmålet navngis demokraten Nancy Pelosi, som er speaker i Representantenes hus og startet granskningen, sammen med de ni medlemmene av komiteen.

Komiteen skal utarbeide en rapport om hendelsene 6. januar, da tusenvis av Trump-støttespillere, blant dem folk fra høyreradikale grupper, tok seg inn i Kongressen i et forsøk på å stanse godkjennelsen av Joe Bidens valgseier.

I forkant hadde Trump i månedsvis kommet med feilaktige påstander om valgfusk, i forsøk på å så tvil om legitimiteten ved valget. Meadows har blitt ansett som et nøkkelvitne for komiteen, da han var nær Trump og forsøkene på å undergrave valget.

Saken fortsetter under videoen

En annen av ekspresidentens nære allierte, tidligere sjefstrateg Steve Bannon, ble i november tiltalt for å ha vist forakt for Kongressen. Også han nektet å vitne på instruks fra Trump.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen


Mer fra Dagsavisen