Av de 273 migrantene om bord på redningsskipet, hoppet 124 av dem over bord, skriver The Guardian.
Migrantene hoppet fra et skip fra den spanske ikke-statlige organisasjonen Proactiva Open Arms, før de ble reddet av den italienske kystvakta. De ble så tatt med til Palermo på Sicilia.
– Det er første gang så mange migranter har hoppet i havet. Torsdag hoppet 76, i dag ytterligere 48. Disse handlingene er en kulminasjon av frustrasjon og desperasjon, sier Riccardo Gatti i Open Arms fredag.

Migranter som har hoppet over bord fra Open Arms utenfor Sicilia. Foto: Open Arms/NTB
Les også: – Hvem vet egentlig hvor mange liv som er tapt
Måtte vente
Migrantene ble reddet fra ulike småbåter 8. og 10. september, og alle hadde lagt ut mot Europa fra Libya. Stresset om bord på skipet til Open Arms økte da italienske myndigheter ikke lot det legge til kai. Det endte med at flere så det å hoppe i havet som den eneste måten å få slutt på lidelsen, sier Gatti.
Andre valgte å hoppe etter da de så at andre ble reddet, fortsetter han.
Skipet måtte vente i ti dager på å få tillatelse til å legge til kai og la migrantene gå i land, etter å også ha blitt avvist av Malta, skriver nettsida InfoMigrants.
Open Arms skriver fredag på Twitter at migrantene nå settes om bord på et karantene-skip.
Les også: Brukte tre år på reisen fra Libya til Italia: – Jeg hadde aldri vært på havet før (+)
Fra Libya
Flere av menneskene om bord skal ha hatt brennmerker og andre skader, ifølge Open Arms og den italienske organisasjonen Emergency. Flere sliter også med post-traumatisk stress, ifølge organisasjonene.
Flere titalls tusen flyktninger og migranter har siden 2015 forsøkt å ta seg til Europa fra Libya via den sentrale middelhavsruta.
Flere redningsskip har de siste årene patruljert området, og Dagsavisen skrev i august om redningsskipet Sea Watch-4, som nylig hadde ankommet internasjonalt farvann utenfor Libyas kyst. Da drev ingen andre redningsarbeid i området, der heller ingen europeiske land er på plass for å drive nødhjelp.
Flere tusen flyktninger og migranter holdes i offisielle leirer i Libya, og flere av dem kontrolleres av væpnede grupper. På toppen kommer et ukjent antall som bor i skitne og slitte sentre som styres av menneskesmuglere, ifølge FN.
Militsgrupper som styrer leirer har blitt anklaget for voldtekter, overgrep og tortur, og FN og andre menneskerettsorganisasjoner har gjentatte ganger de siste årene kritisert forholdene i leirene der migrantene holdes. Menneskehandel, tuberkulose-utbrudd og underernæring er andre anklager FN har lagt fram.
Les også: Leger Uten Grenser om Libya: Tortureres mens familien hører på (+)