Verden

La ut rasistiske kommentarer og kvinnehets før drapene

40-åringen som drepte to personer på et yogasenter i Flordia tilhørte Incels-bevegelsen og hadde postet rasistiske og kvinnefiendtlige kommentarer på sin You Tube-kanal i flere år, melder New York Times.

En 21-åring og en 61-åring ble drept og flere ble kritisk såret i skyteepisoden som fant sted under en yogatime i Florida fredag. Gjerningsmannen, 40 år gamle Scott Paul Beierle, er identifisert som samme person som New York Times skriver har postet sjikanøse videoer på You Tube i en årrekke. I følge CNN identifiserer Beierle seg med den såkalte incels-bevegelsen – som står for involountary celibates - ufrivillig sølibat. Incels legger ut sjikane mot kvinner som ikke vil ha sex med dem i hemmelige forum på nettet, og på flere av gruppas sider har det forekommet oppmuntring til vold og voldtekt som et våpen mot å nedkjempe det samfunnet de omtaler som et feministdiktatur.

Les også: Trump nektet for å ha sagt «Grab them by the pussy». – Jo, du sa det.

Incels - sinte menn

I følge New York Times skal Beierle ha gitt uttrykk på You Tube for at han sympatiserer med Elliot O. Rodger, unngutten som drepte seks personer og såret 14 i Santa Barbara i 2014. Før drapene hadde Rodgers skrevet et såkalt manifest der han klaget over at han fortsatt var jomfru på grunn av kvinners avvisning, og at han hatet å være fattig fordi moren hans var egoistisk og hadde valgt å få barn med en hun elsket framfor for å gifte seg til penger. «En dag skal vi velte det undertrykkende feministsystemet. Se for deg en verden der kvinner frykter DEG» er blant tesene i manifestet. Rodger, som tok sitt eget liv etter skyteepisoden i 2014 blir nå hyllet i en rekke incels-forum som «Saint Elliot».

La ut avslag

Florida-drapsmannen sa han identifiserte seg med Elliot Rodger og la deretter ut utleverende og detaljerte avslag han hadde fått fra en rekke kvinner han hadde forsøkt å få en date med. Politimester i Tallahassee Michael DeLeo sier gjerningsmannen var alene og handlet på egen hånd da han skjøt seks personer og dro til en sjuende person med pistolen, før han tok sitt eget liv.

Nyeste fra Dagsavisen.no: