KrF-leder Knut Arild Hareide og Venstre-leder Trine Skei Grande vil foreløpig ikke love hverandre troskap etter valget.

– Vi har skjønt at vi må stå sammen

Felles front mot regjeringen har vært avgjørende for begge partier, mener både Venstre- og KrF-lederen. Men de vil ikke fornye ekteskapsløftene.

 

Det var tilsynelatende god stemning da KrF-leder Knut Arild Hareide gjestet Venstres landsmøte i Ålesund lørdag. I talen sin til forsamlingen snakket Hareide om viktigheten av fellesskap, men foreløpig vil han ikke gi noen samarbeidsløfter til Venstre-leder Trine Skei Grande.

– Vi er to forskjellige partier og må gjøre våre vedtak, og det kommer til å være nyanser mellom Venstre og KrF, men det vi har lært av disse fire årene er at vi har en fordel av å stå sammen. Det tar jeg med meg. Trine smiler fordi hun snart er ferdig med sitt landsmøte, men jeg har mitt igjen, og jeg kan ikke dra noen konklusjoner før det er på plass, sier Hareide til Dagsavisen.

Les også: Oljedrama på Venstres landsmøte

– Må stå sammen

Venstre ble i helgen enig om å jobbe for et blågrønt alternativ med Høyre og KrF, men åpner samtidig for borgerlig samarbeid.

Også Grande understreker betydningen av at de to sentrumspartiene har dannet felles front mot Høyre og Frp, men heller ikke hun lover troskap til KrF etter valget.

– Vi har skjønt at vi virkelig må stå sammen de gangene som har vært avgjørende for oss. Vi har hatt et fellesskap som har gjort at vi har kommet heldig ut, sier Grande.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Mer uklart nå

Etter valget i 2013 var KrF og Venstre tydelige på at de enten ville gå inn i regjering sammen, eller stå utenfor sammen. Mye har endret seg siden da, mener Hareide.

– Hva som skjer framover vet vi først etter valget, men jeg tror det vil bli mer uklart enn i 2013, både på venstresiden og ikke-sosialistisk side, sier han.

Les også: – Skadelig for arbeidsfolk