Verden

Siv Jensen med kritikk mot Christian Tybring-Gjedde

Frp-leder Siv Jensen sier til TV 2 at partiets utenrikspolitiske talsperson Christian Tybring-Gjedde har uttalt seg i strid med «partiets linje».

På spørsmål om Trump-omfavnelser fra Tybring-Gjedde «har vært Frps utenrikspolitikk», svarer hun kontant:

– Nei, det har det ikke vært.

Les også: Tybring-Gjedde mener fredsprisnominasjonen av Trump står seg, men at han ikke bør få prisen nå

Siv Jensen er krystallklar i sin kritikk mot USAs president Donald Trump og kaller hans oppførsel de siste dagene for uverdig.

– Trump må bære veldig mye av ansvaret for at dette skjedde. Han har åpenbart oppildnet til de voldelige opptøyene, sier hun til TV 2.

Kommentar: «I ren stalinistisk stil sparket Jensen fylkeslederen, partistyret og valgkomiteen i Oslo Frp»

Jensen er også klar på at hun ikke er begeistret for at sentrale politikere i partiet har omfavnet Trump, eller for fredsprisnominasjoner og andre uttalelser.

Spesielt gjelder dette noen av uttalelsene til Tybring-Gjedde.

– Han snakker på vegne av partiet når han følger partiets linje og politikk. Når det er fortolkninger av hva som skjer i det amerikanske valget har nok ikke det vært helt i tråd med det partiets linje har vært, sier hun.

Les også: Eksludert Frp-topp hardt ut mot partiledelsen: – De må forholde seg til sannheten

Jensen sier også at nettopp uttalelser om Trump var en årsakene til at Oslo Frps fylkesleder Geir Ugland Jacobsen endte opp med å bli ekskludert fra partiet.

– Det er jo sånn at tidligere fylkesleder i Oslo kom med noen uttalelser om Trump som vi opplevde som helt hårreisende, og var en av årsakene til at vi iverksatte prosesser i Oslo, sier hun.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.

Mer fra Dagsavisen