Frognerparken i Oslo bar preg av grått vær, regn og grønt gress torsdag. Vinterværet lar stadig vente på seg.

Mer regn og tåke i førjulstida

Til tross for mørke, tunge novemberdager er det tegn som tyder på at førjulstiden nærmer seg.

Det norske juletreet som skal lyse opp desemberdagene i London blir felt i Haukåsen i Østmarka i Oslo fredag. Det er 65. gang et norsk juletre sendes fra Oslo til London som en takk for hjelpen under andre verdenskrig.

Her hjemme på berget, langt fra Trafalgar Square i hjertet av London, må vi fortsatt belage oss på mange regnfylte dager. Dessuten lar snøen vente på seg. Bare de typiske skisentraene har noenlunde snøforhold for tiden.

– Det er en ganske mild værtype akkurat nå, og en må høyt til fjells for å finne snø. Noe kaldere ser det likevel ut til å bli fram mot helgen i store deler av landet, sier Siri Wiberg Horjen ved Meteorologisk institutt til NTB.

Liten gladmelding

I nord får Finnmark og Troms noe sludd og regn i helgen, men i små mengder. Varselet går ut på sørøstlig vind og kuling utsatte steder på kysten.

– Litt regn og ganske grått blir det også i Nordland. Det blåser sørøstlige vinder, og i perioder vil det bli kuling langs kysten, sier Horjen.

I Møre og Romsdal og Trøndelag vil det blåse kraftig vind lørdag med kuling langs kysten. Gladmeldingen er varselet for søndag: Opphold og perioder med sol.

På Vestlandet er det dårlige værutsikter for helgen. Et småhissig lavtrykk kommer inn og gir kuling i sør. Det mest begredelige været slår inn over Rogaland.

Lokal tåke

Østafjells kan lørdag bli en fin dag, men lokal tåke enkelte steder vil nok legge en demper på mange uteaktiviteter.

– Jeg kan ikke love noe toppvær. men det ser ganske bra ut, sier Horjen.

I Oslo-området ser det ut til å bli brukbart vær lørdag. Noe kaldere er prognosen for helgen. Natt til søndag bikker den milde værtypen over til minusgrader.

Enkelte regnbyger søndag, lyder varselet.

Mild vinter

Meteorologisk institutt kom torsdag også med en prognoser for en temperaturoversikt for perioden november til og med januar. De foreløpige prognosene tyder på at temperaturen kommer til å ligge drøyt 2 grader over normalen for det meste av landet.

De høyeste vintertemperaturene vil komme i Indre Østland med en prognose på 3 grader over normalen.

Normalen sammenlignes med en gjennomsnittstemperatur for perioden 1961-1990.