Statsminister Jens Stoltenberg sier at han vil innføre flere mattetimer i skolen.

Mener Jens strøk på matte-test

Opposisjonen kjørte statsminister Jens Stoltenberg hardt på matte i spørretimen og mener han strøk.

Høyres Erna Solberg påpekte at Norge mangler 15.000 ingeniører og at gapet bare blir større. Hun betegnet trenden som svært foruroligende.

– Det er ingen ting som tyder på at den negative sirkelen kan bli brutt de nærmeste 10-15 år. Vi har en mattekrise i Norge, og tendensen har dessverre vært tydelig lenge. Kunnskapen og interessen synker. Dette gir grunnlag for uro, sa Høyres leder.

Trenger ingeniører

Hun påpekte at Norge trenger tusenvis av ingeniører på en rekke grunnleggende samfunnsområder. Høyre har foreslått en serie tiltak, men alle er blitt nedstemt i salen.

– Dere vil åpenbart ikke ha våre forslag. Hva vil regjeringen selv gjøre, spurte Høyre-lederen.

Stoltenberg sa at regjeringen vil innføre flere mattetimer, stille krav til lærerstudenter, tilby etter- og videreutdanning, samt avmystifisere matte og realfag både i ord og handling.

– Jeg var blant dem som ble svett i hendene av matte. Nå blir jeg svett av glede over brøker og prosenter. Det er en egen stimulans i livet, sa sosialøkonomen Stoltenberg.

Arbeidsinnvandring

Han viste til at det utdannes stadig flere, men at etterspørselen øker mer på grunn av den økonomiske veksten i Norge.

– Vi legger til rette for å utdanne flere, men er samtidig avhengig av arbeidsinnvandring. Jeg er imidlertid åpen for nye forslag, hvis dette viser seg ikke å være nok, sa Stoltenberg.