Innenriks

DNB-overskuddet falt i første kvartal

I årets første kvartal leverte DNB et resultat på 10,2 milliarder kroner. Det er 300 millioner kroner mindre enn i samme kvartal i fjor.

Resultatet er likevel noe høyere enn det analytikerne hadde spådd. For mens første kvartal endte på 10,2 milliarder, hadde ekspertene trodde det ville bli et resultat på 9,5 milliarder etter skatt, ifølge estimater fra Bloomberg.

Kvartalsrapporten viser imidlertid at renteinntektene i første kvartal falt med 2,9 prosent sammenlignet med de siste tre månedene av 2023, ifølge E24.

Tror på myk landing

At den norske økonomien forholder seg relativt robust til tross for høye renter, har imidlertid bidratt positivt til DNBs kvartalsresultat , skriver banken i en pressemelding.

– En sterkere start på året enn ventet styrker troen på at den norske økonomien er på vei mot en myk landing, sier administrerende direktør Kjerstin Braathen i DNB.

Konsernsjef i DNB Kjerstin Braathen sier storbanken har tro på at den norske økonomien er på vei mot en myk landing.

En myk landing vil si lavere vekst, men ikke så lav vekst at mange vil miste jobben, altså at man unngår resesjon.

Renter er penger

– Norge har også lykkes med å holde folk i arbeid og samtidig få ned prisveksten på en kontrollert måte. 2024 ligger også an til å bli et år med vekst i reallønningene. Det er gode nyheter, sier Braathen.

DNB og andre banker har satt opp utlånsrentene i takt med Norges Banks rentehevinger. Bankene tjener mer når rentene stiger. Siden desember har Norges Bank holdt styringsrenten uendret på 4,5 prosent.

– Utflatingen skjer i takt med at rentenivået ser ut til å ha nådd toppen, og at gjeldsveksten i norske husholdninger har falt til det laveste nivået siden før årtusenskiftet, skriver DNB.

Ved børsåpning tirsdag, samme dag som kvartalsresultatene ble publisert, falt DNB-aksjen med 3 prosent.

Les også: Rita og Morten mister tre millioner i pensjon: – Det er så bittert

Les også: Rebecca ble angrepet på Gardermoen: – Var livredd

Les også: Slår alarm om grov kriminalitet i arbeidslivet: – Alt handler om profitt

Mer fra Dagsavisen