Innenriks

Aktor ber om 18 års forvaring for mannen som drepte Bård Lanes

Drapet på Bård Lanes bærer preg av å være en ren henrettelse, mener aktor i drapssaken. Han la ned påstand om 18 års forvaring for drapsmannen.

– Denne saken har med et planlagt drap å gjøre. Der det er skjerpende omstendigheter vil det normalt ligge en fengselsstraff på 15–16 år, sa statsadvokat Andreas Christiansen i sin prosedyre fredag ettermiddag ifølge Tønsbergs Blad.

Han konkluderte prosedyren med å legge ned påstand om at tre av de fire mennene som sitter på tiltalebenken i Vestfold tingrett, må dømmes til fengsel imellom 15 til 18 år.

For hovedmannen var påstanden 18-års forvaring med en minstetid på tolv år. Da rettssaken startet, var han den eneste som erkjente straffskyld for drapet i Tønsberg kvelden 20. april 2021.

Han framholdt i sin forklaring at det aldri var meningen å drepe og hevdet at hensikten var på brekke beina på offeret.

Ifølge tiltalen skjøt den 27 år gamle mannen fra Ålesund flere skudd mot 33 år gamle Bård Lanes som en tjeneste til en av de andre tiltalte i saken.

– 27-åringen har gjennomført et drap som bærer preg av henrettelse, og at det har vært planlagt. Han løsner flere skudd som er til fare for omgivelsene. Han har så utøvd vold i fengsel etter denne hendelsen, påpekte statsadvokat Andreas Christiansen i sin prosedyre.

Han viste dessuten til tidligere dommer som ikke har hatt noen innvirkning på ham.

Dette er straffene aktor ønsker for drapet på Bård Lanes i 2021

  • 31 år gammel mann fra Tønsberg: 18 års fengsel.
  • 23 år gammel mann med brasiliansk bakgrunn: 15 års fengsel for Lanes-saken og en skyteepisode i Oslo.
  • 33 år gammel mann fra Tønsberg: 16 års fengsel.
  • 27 år gammel mann fra Ålesund: 18 års forvaring med minstetid på 12 år.

Mer fra Dagsavisen