Innenriks

Listhaug over lista

KOMMENTAR: Vi tok det alle for gitt at Ap og de andre misfornøyde med Listhaug ville trå til.

Sylvi Listhaug møtte opposisjonen i spørretimen onsdag. FOTO: NTB SCANPIX

Forventningene var store. Nedturen desto større. Hadde onsdagens muntlige spørretime vært en konkurranse i høydehopp, ville jeg som tidligere friidrettsdommer ha notert at Sylvi Listhaug kom over lista med god margin.

Etter opposisjonens hardkjør mot statsminister Erna Solberg i forrige spørretime, var vi spente på hva som ville skje når den egentlige prygelknaben, innvandringsminister Sylvi Listhaug, entret talerstolen som første statsråd ut i spørretimen.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Opposisjonen hadde henne nå. Vi tok det alle for gitt at Ap og de andre misfornøyde med Listhaug ville trå til. Aps Helga Pedersen gikk hardt ut, men i feil spor. Forrige ukes dramatiske oppgjør som endte med at Venstre avviste hele Listhaugs asylpakke, lot hun ligge. Asyltiltakene sendte Pedersen i asyl. I stedet spurte hun om integreringspolitikken. Det ble en lett match for Listhaug som ikke har noen integreringstiltak å forsvare. De kommer først med trekkfuglene i integreringsmeldingen til våren.

Da var det litt mer futt og fart i KrF. Geir Toskedal lånte en setning i brevet fra statsministeren til opposisjonen om at regjeringen er på tilbudssiden. Toskedal ville vite om statsråden var på tilbudssiden når det gjelder forslaget om bare å gi mindreårige asylsøkere midlertidig opphold. Statsråden svarte «Goddag mann økseskaft». Listhaug viker ikke. Ikke før Stortingets flertall tvinger henne. Og det kommer flertallet til å gjøre.

Opposisjonen var mer opptatt av å stille spørsmål til klimaminister Vidar Helgesen (H) enn å grille Sylvi Listhaug. En Venstre-representant sa til meg at klimaet er mye viktigere enn Listhaug. Og det er jo helt riktig.

LES KOMMENTAR: Listhaug er en sann mester i bruk av ord (Anne Holt)