Innenriks

Konge i sin tid

«The World Of Nat King Cole» inneholder et godt utvalg av hans mest kjente sanger.

CD

Nat King Cole

«The World Of Nat King Cole»

Capitol/EMI

«Glatt» er som oftest et negativt begrep i populærmusikken. Sangeren ogpianisten Nat King Cole hadde ingen skarpe kanter i sangene sine menframførte dem med en elegant innlevelse som fortsatt gjør inntrykk 40 åretter hans død. Klassisk jazzpop fra 1950-tallet ble knapt bedre enn detteog bare Frank Sinatra var mer populær.

«The World Of Nat King Cole» inneholder et godt utvalg av hans mest kjentesanger «Mona Lisa» «When I Fall In Love» og en lang rekke andre og denberømte studio-skapte «duetten» med datteren Nathalie i «Unforgettable» (somfor ordens skyld også finnes i originalutgaven her). Hun har også skrevet enfyldig hyllest i omslagsheftet. En flott presentasjon av en stor sanger somvar i ferd med å bli glemt av nye generasjoner.

Mer fra Dagsavisen