Nyheter
Hinna Bistro legges ut for salg: – Håper virkelig noen tar over
Hinna Bistro trenger nye eiere.

Få nyhetsbrev fra Dagsavisen. Meld deg på her!
Tirsdag la Hinna Bistro ut et innlegg på Facebook, hvor de lurer på om det er noen som kunne tenke seg å drive «Hinna bydels mest tradisjonelle fotballpub».
I innlegget skriver de at dagens eiere ønsker å gi stafettpinnen videre til noen andre, og at 1. etasje i Hinnasvingene 50 legges ut for salg med eller uten pub/bistro virksomhet.
Eldbjørg Høiland Schjølberg er daglig leder og eier bistroen sammen med Geir Erik Gulliksen og Ellen Helene Aalen.
– Vi vil gjerne at det skal være en bistro/pub i Hinna sentrum. Det har blitt en institusjon for lokalbefolkningen. Men, etter 34 år, er det ingen av eierne som kan fortsette driften, sier Schjølberg til RA.
Hun forteller at det krever mye å drive en lokal pub og bistro, og at hun selv ikke lenger har «armer nok» til å holde på med det videre.
– Det er jo ikke bare en pub eller, vi har julemat og arrangementer, hele pakken. Det er tungt arbeid, og jeg klarer ikke jobben lenger, sier Schjølberg.
– Det hadde vært jysla kjekt om noen andre hadde interesse og tok over, gjerne noen unge med nye krefter og ny visjon, sier hun håpefullt.

34 flotte år
Hinna Bistro har vært en populært møteplass med blant annet torsdagsquiz, komle-dag og fotball på storskjerm.
Schjølberg sier hun kunne fortalt mange morsomme historier fra tiden som har gått.
– Vi har hatt utrolig mange kjekke gjester, og et fint samarbeid med Hinna fotballklubb blant annet. Det går mye i fotball. Det er virkelig de lokale her på Hinna som har gjort at vi har kunne drifte alle disse årene. Det har vært fantastisk kjekt. Faktisk, hvis noen andre tar over, håper jeg at jeg kan ha en vakt i ny og ne, bare litt enklere enn det jeg har nå. Det hadde vært så kjekt, sier Schjølberg.
Hun tror mange kommer til å savne bistroen om ingen tar over.
– Vi har jo mange faste gjester som har alle slags samlinger og julebord her, hvor skal de være hvis bistroen legges ned? Jeg har tenkt mye på det, sier Schjølberg, som helt tydelig bryr seg mye om gjestene sine.
Hun påpeker også at Hinna Bistro er den eneste bistroen som har vært der så lenge.
– Det var mange da bistroen startet opp, og det har vært noen andre bistroer i ny og ne, men alle har lagt inn årene utenom oss, så vi har hatt et svært godt miljø på Hinna Bistro. Det er en plass du kan komme til, hvor du alltid treffer noen du kjenner, og hvor personalet også kjenner deg, sier hun.