Nyheter

Kvinne siktet for drapsforsøk på eksens nye kjæreste

– Hun er forferdelig lei seg, sier forsvareren.

BERGEN (Dagsavisen): Den 53 år gamle kvinnen ble pågrepet i Bergen mandag, samme dag som hun angivelig skal ha forsøkt å ta livet av en kvinne i slutten av 40-årene, ifølge politiet.

Torsdag ble hun varetektsfengslet i fire uker i Hordaland tingrett.

Det påståtte drapsforsøket skal ha skjedd i en av Bergens omegnskommuner. Siktede troppet angivelig opp hjemme hos eksens nye kjæreste og gikk inn døren uten å ringe på. Hun var da iført plasthansker, ifølge kjennelsen fra retten.

53-åringen har i politiavhør innrømmet at hun dro den andre kvinnen etter håret og holdt henne over munnen slik at hun ikke skulle skrike. Den livredde kvinnen skal da ha lovet å flytte fra kjæresten, og begynte å pakke tingene sine mens 53-åringen så på.

– Det ble håndgemeng. Men siktede kjenner seg overhodet ikke igjen i at dette var et drapsforsøk, sier advokat Per Magne Kristiansen. Han møtte som 53-åringens forsvarer under fengslingsmøtet torsdag ettermiddag.

Ulike versjoner

Der ba politiadvokat Eli Valheim om varetekt i fire uker med brev- og besøkskontroll for kvinnen. Politiet begrunner behovet for fengsling med at de frykter for at kvinnen kan rømme landet eller ødelegge bevis.

Retten ga politiet fullt medhold.

«Retten har lagt vekt på den grenseoverskridende atferd som siktede har vist overfor sin tidligere kjærestes nye kjæreste, og omstendighetene rundt handlingen.» heter det i kjennelsen.

Advokat Bjarte Aarlie og politiadvokat Eli Valheim

53-åringen er opprinnelig fra et annet europeisk land og kom til Norge for en del år tilbake. Den andre kvinnen kommer fra det samme landet. Politiet har beslaglagt to mobiltelefoner som de vil gjennomsøke for digitale spor, som bilder, sms og telefonsamtaler.

I tillegg gjenstår flere avhør.

– Detaljene kan jeg ikke gå inn på, da siktede og fornærmede har forskjellige forklaringer på hva som skjedde og de er ikke ferdig avhørt ennå, sier Valheim til Dagsavisen.

Også ekskjæresten skal avhøres om saken.

– Alvorlig sak

Det skal ikke ha blitt brukt våpen og heller ikke gift. Begge kvinnene skal ha blitt skadet i hendelsen. Skadene til fornærmede betegnes ikke som livstruende.

– Men det er en alvorlig sak, tilføyer politiadvokaten.

53-åringen møtte ikke selv i rettsmøtet torsdag.

– Vi ble enige om at hun skulle la være. Akkurat nå er hun forferdelig lei seg, sier Kristiansen.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen






Mer fra Dagsavisen