Nyheter

Abida Raja kommer til Kapittelfestivalen i Stavanger - møter publikum for første gang

På kort varsel skal høstens mest omtalte forfatter stille på litteraturfestival.

Abida Raja kommer til Kapittelfestivalen i Stavanger neste uke, melder festivalen onsdag ettermiddag.

– Dette blir Abida Rajas første møte med publikum og leserne etter utgivelsen av boka, sier Kapittels festivalsjef Siri Odfjell Risdal til Dagsavisen.

Abida Raja kom sist uke med den selvbiografiske boken «Frihetens øyeblikk», som har vakt stor oppsikt og blitt hyllet av kritikerne. Abida Raja er søsteren til tidligere kulturminister Abid Raja, som i fjor ga ut sin bestselgende selvbiografi «Min skyld».

«Abida Rajas modige historie om bruddet med foreldrene og ektemannen hun ble giftet bort til, er kanskje den viktigste boka jeg om årets festivaltema Brudd jeg har lest i år» forteller festivalsjef Siri Odfjell Risdal i en pressemelding.

Abida Rajas bok har vært under arbeid siden 2015, og har vært holdt hemmelig helt fram til utgivelsen 6. september. Da boka kom ut, kastet Kapittel-festivalen seg rundt for å få Abida Raja til Stavanger, forteller festivalsjef Siri Odfjell Risdal.

Abida Raja kommer til Kapittelfestivalen sammen med bokas medforfatter Håkon F. Høydal lørdag 24. september kl 15.00, på Sølvberget i Stavanger.

«Som en av Norges største festivaler for litteratur og ytringsfrihet, er vi glade for å kunne bidra til å løfte fram denne viktige boka om frihetskamp og løsrivelse» kommenterer Kapittel-sjef Siri Odfjell Risdal i pressemeldingen.


Knausgård utsetter

Samtidig er det blitt klart at Karl Ove Knausgård ikke kan komme til Kapittel-festivalen som planlagt neste uke. Han utsetter sitt Stavanger-besøk til november. Knausgård kommer med ny roman 28. oktober: «Det tredje rike». Han vil holde sitt Kielland-foredrag på Sølvberget fredag 4. november.


Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen