Endelig seiret Frigg: – Vi hadde en god følelse

(Frigg - Bærum 4-1) Etter tre strake tap i sesongstarten kom sesongens første seier for Oslos gamle dame. Per Eik Forgaard, Vital Curtis Kaba, Jonas Halsne og Sebastian Fjose Berg scoret målene i en fortjent seier over Bærum.

TØRTEBERG (Dagsavisen): Før denne kampen var Frigg og Bærum de to eneste lagene uten poeng i avdelingen. Nå har Frigg tre. Hjemme på Tørteberg serverte de fire fine scoringer i en kamp de vant fortjent.

– Dette var utrolig digg, og ikke minst fortjent, sier Friggs Joakim Homedahl til Dagsavisen og fortsetter:

– Selv om vi har tapt de tre første har ikke det stresset oss noe særlig. Ingen ble skremt av Ull/Kisa. Vi har bare ventet på at det skal løsne og i dag hadde vi en god følelse. Denne uken har vi snakket om å være farlige inne i boksen, og så lenge vi er det ville vi vinne denne kampen. Og det var vi i dag, farlige, sier Holmedahl.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Brant to kjempesjanser

Vikarvenstreback Jonas Halsne starter fort også neste kamp etter assist og scoring i dag. Per Eik Forgaards scoring var av det pene slaget. I andreomgang hevet Bærum seg, reduserte én gang, men ikke nok.

– Jeg føler at det løsnet her i dag. Forhåpentligvis er dette en slags ketsjupeffekt for resten av sesongen, sier kaptein Egil Borgen Evensen.

Midtbanetrioen Shariff Cham, Varg Støvland og Joakim Holmedahl tok tidlig kontroll på midten. Holmedahl lå litt foran de to andre slik at de dannet en trekant. Bærum var svake i midtbaneleddet, til tross for tidligere landslagsspiller Henning Hauger i startelleveren. Kanskje var dette noe trener Magnus Aadland forutså, etter sju minutter kom han ut fra garderoben i rolig travers med kåpe, slippers og kaffekopp i hånda.

Med kontroll på midten lå grunnlaget for å skape sjanser. Tolv minutter ut i kampen skjøt Per Eik Forgaard rett på keeper. Returen falt i beina på storscorer Vital Curtis Kaba, men utrolig nok satt kraftspissen ballen utenfor. Større sjanse må man normalt vente lenge på, men bare fem minutter senere burde Kaba scoret igjen. På elegant vis tok han ned en stikker i bakrom, keeper kom ut, men la seg tidlig ned. Kaba hadde hele målet å sikte på, men traff dårlig med vrista. Igjen utenfor samme stolpe som på den første sjansen.

– Han var forbannet over de brente sjansene sine, sier Joakim Holmedahl med et glis.

Frigg-trener Magnus Aadland, for anledningen ikledd slippers på sidelinja, kunne innkassere årets første trepoenger.

Vakker scoring

I de siste ti minuttene skrudde Frigg opp et hakk og endelig kom uttellingen. Og for en måte å gjøre det på. Angrepet startet helt i bakre firer. Kaba ble etter hvert spilt gjennom av Adonai Kidane. Kabas innlegg var svært presist, det landet på foten til Holmedahl, som valgte å ikke skyte. I neste bølge kom venstreback Jonas Halsne halsende langs siden. På førstetouch slo han inn foran boksen, der sto Per Eik Forgaard og bredsidet ballen opp i krysset på hel volley. En svært fortjent scoring.

Bærum virket slitne og trengte pause, men det glapp igjen på overtid. Et puslete tilbakespill vekket instinktet i Kaba. Han sprang det opp, rundet keeper og satt inn sitt første for sesongen. Etterlengtet.

Vital Kaba blir gratulert for 2-0-målet mot Bærum, som endte med sesongens første seier for Frigg.

Nytt kampbilde

Bærum mobiliserte i pausen. De var mye bedre i andreomgang og knakk en kode langs venstresiden. Der oppsto det farligheter. To innlegg med frie headinger, men begge gikk utenfor. Det ble kontringsrom for hjemmelaget, men de fant det ikke så ofte. Det ble langt flere returløp.

Kaba var blant dem som tok et 80-meters returløp, og det var helt nødvendig, etter 70 minutter. Det ble også et slags vendepunkt i andreomgang. Minuttet senere kom Jonas Halsne på, til andreomgang å være, et sjeldent offensivt bidrag. Det gikk veldig bra, han fintet seg innover og fant lengste hjørne med høyrefoten.

Fem minutter før slutt reduserte Bærum ved Lasse Bransdal, men det skapte ikke noe trykk. Frigg red inn til seier og la på til 4–1 på overtid. Innbytter Sebastian Fjose Berg kom helt alene, tok seg tid, og satt sikkert inn spikeren i kista til side for keeper.

– Det kunne jo blitt mange flere mål, men de vi scorer er flotte. Det er viktig at vi vinner disse hjemmekampene på Tørteberg. Vi ønsker å gjøre det til et fort, slik som i fjor. Det blir mange poeng her fremover, lover Holmedahl.

---

PostNord-ligaen avdeling 2, runde 4 lørdag

Frigg – Bærum 4–1 (2–0)

Tørteberg kunstgress 2, ca. 200 tilskuere

Mål: 1–0 Per Eik Forgaard (42′), 2–0 Vital Curtis Kaba (45′), 3–0 Jonas Halsne (71′), 3–1 Lasse Bransdal (85′), 4–1 Sebastian Fjose Berg (90′)

Gule kort: Chris Safari, Vital Curtis Kaba

Dommer: Torgeir Halsen (Vanylven Fotballklubb)