Midtskogen stanget inn seieren for et sjansesløsende Kjelsås mot Frigg

(Kjelsås – Frigg 1-0) Kjelsås skapte flest sjanser, men slet med uttellingen mot Frigg. Det varte til litt over timen spilt, da Ole Erik Midtskogen dukket opp på bakre stolpe og headet inn det som skulle bli seiersmålet i lokaloppgjøret mot Frigg.

GREFSEN STADION (Dagsavisen): Kjelsås startet sesongen med en forrykende 6-0-seier over Eidsvold Turn hjemme på Grefsen stadion, før det ble 1-1 og poengdeling mot Asker sist. For Friggs del har det blitt tap for Tromsdalen og Ull/Kisa, og Eivind Kampens menn var favoritter til å påføre Frigg sitt tredje strake tap da lagene møttes til lokaloppgjør på Oslos tak lørdag.

Kjelsås fikk dagens første mulighet, da Ole Erik Midtskogen snappet opp en dårlig Frigg-pasning i eget forsvar. Æljen brøytet seg fram til like innenfor 16-meteren før han løsnet skudd, men gjestenes keeper Egil Evensen hadde ikke for store problemer med å stoppe forsøket fra Midtskogen. Samme mann headet ned til spissmakker Rasmus Vinge minuttet senere, men alene med keeper satte han ballen utenfor.

Frigg hadde imidlertid mest ball innledningsvis, og trillet den mye seg imellom i bakre rekker i forsøk på å finne en åpning eller spille ballen i bakrom på Vital Kaba eller Ulrik Ferrer. Gjestene kom til noen nestenfarligheter og et langskudd fra en 20 meters hold det første kvarteret, men hadde mye ball uten at de klarte å komme forbi et godt organisert Kjelsås-lag.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Hanstad i tverrligger like før pause

Utover omgangen ble kampbildet sånn at Frikk trillet ball, mens Kjelsås lå i ramma og stupte i angrep de gangene de klarte å få til et brudd i spillet eller presse fram feil hos Frigg. Sånn de gjorde et par minutter etter halvtimen, da ballen endte hos Yaw Paintsil som kom seg ned til dødlinjen. Innlegget ble klarert ut til Jakob Hanstad på 16-meteren, som måtte se at hans skuddforsøk skiftet retning på en Frigg-spiller og snike seg utenfor stolpen.

Samme Hanstad fikk en brukbar skuddmulighet sju-åtte minutter før pause også, da han klarte å presse seg foran Friggs Markus Alsaker Rogde etter en lang ball bakfra. Fra omlag 16 meters hold fikk han skutt, men Frigg-keeper Egil Evensen var med på notene. Minuttet eller to senere fikk Hanstad nok en mulighet, da han fintet seg forbi sin mann med en elegant såledragning etter en pasning fra Paintsil.

Denne gangen prøvde han å curle ballen rundt keeper Evensen, noe han forsåvidt klarte, men ballen gikk dessverre for Kjelsås i tverrliggeren og over. Flere store sjanser ble det ikke, og til tross for Kjelsås og Hanstads lille stormløp inn til pause gikk lagen i garderoben på 0-0. I en omgang der Frigg hadde mye ball, men Kjelsås skapte de største sjansene.

Jakob Hanstad fikk tre gode muligheter mot slutten av den første omgangen, men kom ikke nærmere enn tverliggertreffet han fortviler over her.

Midtskogen sendte Kjelsås i ledelsen

Andre omgangen startet med et kontringsforsøk fra Kjelsås, der Yaw Paintsil nok en gang var involvert. Ballen endte til slutt opp hos Eivind Wilumsen som fikk en trilleball på 18-20 meters hold. Forsøket var bra, men gikk en meter eller to over Frigg-målet. Det første kvarteret etter pause bød på et litt annet kampbilde enn før hvilen, da Kjelsås hadde mer ball, og det var Friggs tur til å gå på kontringer.

Der Kjelsås var litt passive, og lot Frigg ha mye ball før pausen, var det et mer proaktivt og offensivt Kjelsås som tok mer kommandoen etter hvilen. Det initiativet de blåkledde klarte å tilrive seg belønnet seg et par minutter etter timen spilt, da Rasmus Vinge snurret rundt med sin mann og kom seg ned til dødlinjen. Innlegget ble lagt inn mot bakerste stolpe der Ole Erik Midtskogen steg til værs og stanget Kjelsås i ledelsen.

Et par minutter senere ble Rasmus Vinge spilte igjennom, og kom seg alene med keeper. Den gikk Frigg-keeperen seirende ut av med en fin beinparade. Etter målet trakk Kjelsås seg litt mer tilbake, og lot Frigg ha litt mer ball. I vissheten om at gjestene mått ta flere sjanser offensivt i jakten på et utligningsmål.

Frigg misbrukte kjempemulighet for utligning

Fem minutter før slutt brøt Jakob Hanstad gunstig på midtbanen, og satte full fart på mot stopperparet til Frigg. Hanstad fikk hjelp av gode løp fra Vinge og Midtskogen da han løp seg gjennom forsvaret og skjøt. Ballen gikk en meter eller to over.

To minutter før slutt kom Friggs klart største sjanse for kampen, da Vital Kaba klarte å tilrive seg ballen etter en langt oppspill. Kaba la ballen inn i midten der Ulrik Ferrer touchet ballen på vei mot mål. William Da Rocha i Kjelsås-målet måtte gjøre en god redning, men ballen ble liggende i nærheten av streken, men dessverre for Frigg klarte de ikke å få pirket ballen over streken.

På slutten ble det sedvanlig kok da et lag desperat jakter utligning, men Kjelsås klarte å holde unna og red inn sin andre strake seier på hjemmebane. For Frigg ble det sesongens tredje strake tap.