trikkeligaen

Frigg tapte serieåpningen, men viste spillemessig framgang

(Tromsdalen - Frigg 2-0). Det ble ingen poeng å ta med seg i årets første seriekamp, men Frigg viste noe av hva som bor i dem da de jaget poeng i andre omgang.

Fjorårets suverene serievinner i 3. divisjon, avdeling 4 har slitt i forberedelsene til spill på et høyere nivå i norsk fotball. Det har stort sett blitt tap i oppkjøringen, men det har tidligere vist seg å ikke gi noen særlig pekepinn på hvordan sesongen vil gå. Lørdag var de lenge med i kampen om poeng og leverte en god andre omgang, men det ble med prestasjonen. Tromsdalen drepte kampen da Frigg trykket som mest og da ble alle poengene igjen i Nord-Norge.

Sjansefattig

Med forrige sesongs toppscorer Vital Curtis Kaba på benken startet Ulrik Ferrer med en ny spissmakker på topp. Adonai Kidane er hentet fra Moss, der han i fjor scoret ett mål på femten kamper. Frigg slet med å skape sjanser, men det gjorde Tromsdalen også. Det var ikke to lag som gikk i strupen på hverandre. Som ofte i en sesongåpning var det rolig tempo i begynnelsen. Etter hvert festet Tromsdalen ett grep om banespillet, men skuddene hadde Egil Borgen Evensen god kontroll på.

Hold deg oppdatert. Få Oslosportens nyhetsbrev fra Dagsavisen!

Hjemmelaget fikk straffe etter halvtimen da Shariff Cham var for aggressiv i ryggen på en Tromsdalen-angriper. Det var ikke store protester fra Frigg. Egil Borgen Evensen gikk riktig vei, og fikk skuddet i keeperhøyde, men den storvokste sisteskansen var ikke sterk nok i handsken. Tromsdalen gikk derfor i ledelsen ved pause.

Jaktet utligning

Frigg-trener Magnus Aadland var som vanlig høylytt på sidelinjen, tilsynelatende var det mye å rette på, blant annet ble Kidane byttet ut i pausen, men han lot Kaba bli sittende på benken frem til 65 minutter var spilt. Joakim Holmedahl gikk ut, byttet var derfor svært offensivt. Umiddelbart satt de inn et høyere press og intensiteten ble høyere. Kaba truet i bakrom, Ferrer var overalt og Støvland så etter angrepsessene, men Tony Vo kom til den beste muligheten.

På halvspretten satte han vrista til fra godt over 30 meter, dessverre føyk ballen like utenfor stolpen.

Frigg var på hugget. De øynet et sterkt bortepoeng i sesongåpningen. Det ble mange offensive dødballer da kampen gikk inn i de siste ti minuttene. Kaba kom til et godt skudd på en corner, men traff dårlig.

Lignet på fjorårets utgave

«Hold det oppe» kunne man høre trener Magnus Aadland rope fra sidelinjen. Men det klarte dem ikke.

I stedet vartet Tromsdalen opp med et vakkert angrep. Det resulterte i 2-0 og drepte Friggs håp om poeng.

Men Frigg gjorde en god figur og viste sitt offensive potensiale, spesielt etter at Kaba kom inn. Han gjorde jobben vanskelig for hjemmelagets forsvarsspillere og bidro til at Frigg satt inn presset. Det lignet på et kampbilde man ofte så i forrige sesong og det er positivt for Frigg.

Prestasjonen i første serieomgang var bedre enn i de siste treningskampene.

På andre påskedag kommer sesongens første hjemmekamp. En av opprykksfavorittene, Ullensaker/Kisa, besøker Tørteberg klokken 13.00.

---

2. divisjon avdeling 2 menn, serierunde 1 lørdag:

Tromsdalen - Frigg 2-0 (1-0)

TUIL Arena: 322 tilskuere.

Mål: 1-0 Lars Henrik Baal Andreassen (33, straffe), 2-0 Steffen Skogvang Pedersen (87)

Gule kort: Adrian Pedersen, Chris Safari, Ulrik Ferrer, Isak Vådebu

Frigg: Egil Borgen Evensen - Mugula Chris Safari, Markus Alsaker Rogde, Ilir Kukleci, Knut-Jørgen Rørnes Evensen - Shariff Cham (Tony Vo 59′), Varg Ringdal Støvland, Joakim Holmedahl, Per Eik Forgaard - Adonai Kidane (Tobias Hepsøe 45′), Ulrik Ferrer (Jonas Halsen 83′)