Sport

Sandnes golfklubb svindlet for millionbeløp

Det meste av egenkapitalen til Sandnes Golfklubb er borte etter nettsvindel. Hvis ikke politiet finner svindlerne er pengene tapt.

Sandnes — I en e-post fra styret i klubben som RA har fått tilgang til kommer det fram at hele 1.050.000 kroner forsvant i en svindel.

Hendelsesforløpet er beskrevet av bankforbindelsen Sparebank 1 SR-Bank. Her framkommer det at kontoens disponent mottok en phishing-SMS med et telefonnummer vedkommende skulle ringe opp grunnet unormal aktivitet på konto.

Svindlerne manipulerte ham så til å gi fra seg bankinfo som ga dem kontroll over nettbanken og kontoene til klubben. Den totale summen for svindelen var på 1.050.000 kroner. 50.000 av disse er tilbakeført klubben, mens den siste millionen er overført en annen bank i en togang.

SR-Bank bekreftet onsdag at det har lyktes den andre banken å tilbakekalle 178.000 av disse kronene.

Samtidig er det resterende beløpe etter alt å dømme tapt, med mindre politiets etterforskning resulterer i at svindlerne blir tatt og at det finnes midler å hente.

Sandnes Golfklubbs formann Egil Kvalbein har ikke svart på RAs henvendelse onsdag.

Ådnes Stensland, som er daglig leder i driftsselskapet Golf Management, forteller at det utelukkende er idrettsklubben som er rammet. Ikke driftsselskapet.

– Det er tragisk for klubben, men påvirker ikke oss annet enn at klubben ikke er i stand til å betale inn noe egenkapital til den nye innendørssenteret. Det betyr lite i den store sammenheng, sier Stensland til RA.

I e-posten fra styret i Sandnes GK framkommer det at klubben fortsatt har midler til å håndtere den løpende driften framover, selv om hele egenkapitalen sannsynligvis er tapt. Klubben har hatt innledende dialog med advokat for juridisk rådgivning.

Et ekstraordinært årsmøte om situasjonen, eller et åpent medlemsmøte, kan bli aktuelt på et senere tidspunkt.







Mer fra Dagsavisen