Nyheter

Forklarte seg om barneovergrep: – En måte å utforske min bifile side på

Mannen som er tiltalt for overgrep av ni barn fra mossedistriktet slet med å huske enkelthendelser da han forklarte seg i retten onsdag. Årsaken var at det var så mange barn og tilfeller av misbruk å forholde seg til.

Mannen i 30-årene fra Moss skal ifølge politiet ha forgrepet seg på minst 16 barn. Seks av sakene er nå foreldet, og har derfor ikke endt opp retten. Den siste saken ble henlagt. De ni resterende barna var 7 til 14 år på gjerningstidspunktet. Enkelte av dem skal ha blitt utsatt for grove voldtekter over lang tid, opptil flere ganger i uka.

På onsdag forklarte den tiltalte seg om overgrepene mot ett av barna: stesønnen.

Blandet barna

Disse overgrepene startet ifølge tiltalte i 2016. Gjennom årene skal mishandlingen ha økt i omfang og alvorlighetsgrad. Enkelte av overgrepene skjedde på en båt, som tilhørte mannen. På samme båt skal han også ha hatt seksuell omgang med flere andre barn på ulike turer.

Underveis i forklaringen var mannen ofte usikker på detaljer han ble spurt om. Han blandet noen ganger overgrepene av stesønnen med lignende hendelser som gjaldt andre barn.

– Ga du noen gang uttrykk for at det du gjorde var galt, spurte aktor, politiadvokat Hulda O. Karlsdottir, under tiltal forklaring.

– Jeg har sagt at jeg måtte slutte, men husker ikke hvem av barna jeg sa det til, svarte han.

– Ville vise dem noe godt

Underveis i utspørringen ville aktor vite hva som drev ham.

– Jeg ville vise dem noe godt, svarte tiltalte og siktet til barna.

– Og at det kanskje var en lett måte å utforske den bifile siden av meg på, la han til.

Han brøt flere ganger ut i gråt mens han forklarte seg om overgrepene av stesønnen. Det gjorde han også da han lyttet til avhøret av gutten, som ble spilt av i retten bak lukkede dører tirsdag. De påfølgende dagene vil han forklare seg om overgrepene mot de andre barna i tiltalen.

Tiltalte har erkjent straffskyld for alle forhold. Derfor blir et sentralt spørsmål under rettssaken hva slags straff han skal få. Påstand om forvaring er forbeholdt nedlagt fra påtalemyndighetens side.

Mer fra Dagsavisen