Nyheter

Skartlien ikke foretrukket som Ap-ordfører i Moss

- Dette er jeg komfortabel med, sier Rygge-ordføreren.

1 av 2

Nominasjonskomiteen i Moss Ap har torsdag gitt sin enstemmige innstilling på toppkandidater til ordførervalget neste år. Ordføreren skal lede den nye sammenslåtte kommunen, bestående av dagens Moss og Rygge.

På topp troner dagens mosseordfører, Hanne Tollerud, som bak seg på lista har Shakeel Rehman (Moss, bildet) og nåværende Rygge-ordfører Inger-Lise Skartlien. Partiets vedtekter sier at det skal være kvinne og mann annenhver gang på nominasjonslista. Både Tollerud og Skartlien har tidligere vært klare på at de ønsker vervet som ordfører i den nye kommunen.

Over ti år i stolen

Skartlien har imidlertid langt større erfaring i jobben, og må sies å ha vært en populær ordfører i Rygge - en jobb hun har hatt i mer enn ti år.

- Vi har to sittende ordførere, som begge har sagt ja til å stille som kandidat. Det er ikke plass til begge.

- Er du skuffet over ikke å bli foretrukket på topp?

- Nei... Det er som det er. Jeg er komfortabel med nominasjonen, og har også selv bidratt til å finne denne løsningen.

- Hva legger du i det?

- Kandidatene har snakket sammen og funnet at dette er en ok løsning. Vi ønsker et samlet parti, det er viktigst. Bare én kan stå øverst, og i øyeblikket har vel kanskje Hanne Tollerud størst flertall bak seg i partiet, svarer Skartlien på Dagsavisen Østfolds  spørsmål.

- Ydmyk for tilliten

Innstillingen skal behandles av medlemsmøtet i Moss Ap 30. august. Da er det medlemmene som avgjør hvilken toppkandidat de ønsker.

Les også: - Jeg er kanskje ordførerfavoritt

Hanne Tollerud har ved neste års valg fått om lag to år bak seg i ordførerstolen, og har allerede «gått noen runder» med seg selv, forteller hun.

- Jeg har kommet fram til at jeg er motivert for dette. Jeg er veldig glad for at vi har fått en enstemmig innstilling fra komiteen, det tror jeg er viktig for alle parter. Og så er jeg veldig ydmyk over å ha fått tilliten, det setter jeg stor pris på, sier Tollerud.

- Tre rutinerte kandidater

Leder av nominasjonskomiteen, Helene Eriksen uttaler følgende i en pressemelding om hvordan komiteen samlet har landet på en toppkandidat.

- Nominasjonskomiteen hadde sitt første møte i mai, der forventninger ble avklart og prosessen ble planlagt. Så langt i arbeidet har vi diskutert egenskaper og kriterier og vi har intervjuet kandidater. Vi har hatt gode diskusjoner knyttet til hvordan vi best kan ivareta begge kommuner i neste kommunestyreperiode, der de skal føle seg ivaretatt sett i lys av mulige kandidater. Nominasjonskomiteen innstiller på tre svært rutinerte politikere, med lang erfaring og stor arbeidskapasitet. De nyter tillit hos medlemmene og har Arbeiderpartiets ideologi og politikk i ryggmargen.