Nye takter

Highasakite slipper ny singel i januar

Med albumet «Silent Treatment» ble Highasakite ett av Norges mest populære band. Nå er de klare med nytt album og ny låt.

29. januar slipper bandet «Someone Who'll Get It», den første forsmaken på gruppas nye album, som kommer i mai. Oppfølgeren til rekordalbumet «Silent Treatment» har foreløpig ikke fått noe navn. 

Bandet har igjen vært i Propeller Studio med produsent Kåre Vestrheim, og varsler et mer elektronisk album denne gangen.

– Den nye Highasakite-plata er mer elektronisk preget, med et mer røffere lydbilde. Det blir spennende å se hvordan folk vil reagere, sier Marte Eberson, som spiller keyboard i Highasakite.

LES OGSÅ: En av landets største konsertattraksjoner

«Silent Treatment», bandets andre album, kom ut i februar 2014 (les Dagsavisens anmeldelse her: Når nye høyder), og gikk rett inn på første plass på VG-lista. Siden har bandet spilt store festivaler og gjort omfattende turneer både i USA, Australia, Asia, Europa. I november turnerte de for fulle hus i Storbritannia som oppvarmingsband for Of Monsters And Men, og vender tilbake  for å spille en utsolgt konsert i London 9. februar.  

– Med det nye albumet vil vi satse enda mere mot utlandet, varsler vokalist Ingrid Helene Håvik.

– Globalt har vi fått en bra plattform å jobbe videre på. Jeg har lyst til at det skal gå enda bedre denne gangen, sier hun.

Highasakite ble i 2015 belønnet med Spellemannpris for beste popgruppe, mens vokalist og låtskriver Ingrid Helene Håvik fikk Spellemannpris for årets komponist. «Silent Treatment» var det mest strømmede albumet både hos WIMP og Spotify i 2014. På tampen av 2015 satte Highasakite rekord, da «Silent Treatment» passerte 92 uker på VG-lista, og dermed ble det albumet som har ligget lengst på VG-lista gjennom tidene. Før Highasakite tilhørte rekorden Odd Børretzens albumfenomen «Noen ganger er'e all right» i 1997. Det rundet 94 uker på lista før det røk ut like før jul.

LES OGSÅ: Høyt oppe alene

 Å skulle gå i studio og tenke «nå må vi lage en plate som skal toppe 94 uker på VG-lista» - det er et vanskelig utgangspunkt for å skape musikk sammen. Vi har vært opptatt av å fokusere på musikken, ikke alt det andre, forteller bandets gitarist Kristoffer Lo.

– Denne gangen er jeg litt nervøs foran et plateslipp, det har jeg aldri vært før. Veldig mange som venter på å høre hva vi har laget. Det er litt skummelt å tenke på. Men det viktigste er at man vet man har lagd noe som er bra, sier Marte Eberson.

Fram mot albumslippet er bandets medlemmer aktuelle i en rekke solo- og sideprosjekter.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Denne uka gir Marte Eberson ut sitt synthpop-pregede soloalbum «Mad Boy», der singelen «Warriors» allerede er spillelistet på P3.

Under utdelingen av Spellemannprisen i Oslo Spektrum 30. januar opptrer Ingrid Helene Håvik og Kristoffer Lo. De er nominert i den nyopprettede kategorien «Årets album» for «Savages» av Kristoffer Lo & Trondheim Jazzorkester, der Håvik deltar på vokal. I slutten av februar drar Kristoffer Lo & Trondheim Jazzorkester på Norgesturne med «Savages».

28. februar gir Kristoffer Lo ut sitt andre soloalbum «The Black Meat».

- Highasakite er hovedprioritet for oss alle. Men det er viktig at folk har sine egne prosjekter og får realisert ideer på egenhånd. Det gjør at vi kan stå samlet og være fokusert når vi jobber med Highasakite, sier Ingrid Helene Håvik.

Mer fra Dagsavisen