Bøker

Forfatteren av «Hvordan drepe din ektemann» tiltalt for drap på ektemannen

Først skrev hun essayet «Hvordan drepe din ektemann». Nå står forfatteren tiltalt – for å ha drept ektemannen.

Rettssaken mot Nancy Crampton Brophy startet mandag. Da har serieforfatteren sittet i varetekt helt siden september 2018, tiltalt for mordet på sin ektemann, Daniel Brophy. Det melder flere amerikanske medier, inkludert Brophyenes lokalavis, The Oregonian.

Det som gjør rettssaken ekstra pikant, er imidlertid det som skjedde et par år før Daniel Brophy ble funnet skutt i klasserommet ved Oregon kulinariske institutt, der han underviste i kokekunst, den 2. juni 2018.

Ektefellen Nancy Crampton Brophy, som har publisert en serie romantikkbøker, er nemlig også forfatteren av essayet «How to Murder Your Husband», eller «Hvordan drepe din ektemann». Ikke uventet, har det ført til mange spekulasjoner, og vitser, på fru Brophys bekostning.

Dommeren i rettssaken mot Nancy Crampton Brophy, har imidlertid sagt at juryen skal se bort fra essayet, for å unngå «urettferdige fordommer og forvirring rundt den egentlige saken». Dette melder TV-kanalen CBS.

Blant bevisene politiet planlegger å føre i rettssaken, er opptak av trafikkameraer som viser fru Brophys bil på vei til og fra det kulinariske akademiet, der ektemannen jobbet, på tidspunkt som passer med mordet. De mener hun myrdet ektemannen for å slå kloa i hans livsforsikringspremie på 1,4 millioner dollar, rundt 12 millioner norske kroner.

Nancy Crampton Brophy hevder imidlertid sin uskyld. Ifølge forsvareren hennes har hun ikke tjent noe på ektemannens dødsfall.

Rettssaken er forventet å vare i sju uker, skriver CBS.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen







Mer fra Dagsavisen