Kultur

Kler seg for å bli lagt merke til på øya: – Man har lyst til å synes

Er tanken om festivalmote på vei ut? Det kan kanskje virke sånn.

– Herregud, dette melder jeg meg ut av!

Vennene Sara Minis-Stensrud og Kristina Dirdal har nettopp fått et spørsmål om festivalmote, og har lyst å melde seg av, der de står på en slette på Øyafestivalen. De matcher, men det er bare tilfeldig. Jentene svarer som mange andre Dagsavisen har snakket med: Alle kan kle seg som de vil. Og komfort er det aller viktigste.

Men er det virkelig sant?

Dagsavisen dekker Øyafestivalen. Les flere saker fra Øya her

Øya mote

– Jo mer du skinner, desto mer blir du sett.

Frida Stray (23) har kledd seg i glinsende elementer fra topp til tå: Glitter i det lilla håret og rosa silkebukser skal fungere som en slags refleksvest, så folk får lyst til å slå av en prat. Det sender ut en energi som passer fint på festival, forteller 23-åringen.

– Er det noe en burde unngå?

– Alt er lov. Men personlig er jeg litt lei av den Palmesus-stilen med båtsko og hvit skjorte, sier venninna Andrea Cederkvist, som refererer til Palmesus-festivalen som avholdes på Bystranda i Kristiansand sentrum hver sommer.

Øya mote

Tore Nøkleby (36) har også kledd seg for å skille seg litt ut denne varme festivaldagen. Med en cowboyhatt han kjøpte på ferie i sommer, føler han at han legges litt ekstra merke til.

– Man har jo lyst å synes, man har jo det.

Øya mote

Vennegjengen bestående av Hedda, Lone og Marie (20) tar den litt ekstra ut nå som de er på festival, selv om varmen kanskje har vært deres store prioritet. De har ikke lyst å smelte bort.

– Jeg har jo tatt på meg svarte boots, og det ville jeg sikkert ikke gått med ellers. Det får meg til å føle meg litt ekstra «powerful», sier Lone Devik.

Øya mote

Det eneste som virker være den virkelige no-goen ifølge festivaldeltakerne, er å kle seg helt upraktisk.

– Jeg kler meg i det jeg føler meg vel i. Det eneste jeg synes at ser litt rart ut, er når folk har på seg lær eller noe annet upraktisk i varmen, sier Øyvind Hofstad (29).

Så hvis du skal stole på festival-folket: Ta på deg det du vil. Og hvis du vil, legg til noe så du blir litt lagt merke til. Om det er noe for deg, da.

Hold deg oppdatert. Få daglig nyhetsbrev fra Dagsavisen.
Nyeste fra Dagsavisen.no: