Nyheter

Kun to drammensere smittet siste døgn: – Vi er inne i en god trend

Smittetallene for det siste døgnet i Drammen er det laveste siden starten av den store smittebølgen.

To personer bosatt i Drammen kommune har fått påvist koronasmitte i løpet av det siste døgnet. Begge to er nærkontakter av tidligere påviste tilfeller.

Ingen av tilfellene berører noen av kommunens barnehager, skoler eller helseinstitusjoner.

– Vi er inne i en god trend i Drammen kommune akkurat nå. Vi har hatt strenge smitteverntiltak i kommunen lenge. I tillegg har også nasjonale myndigheter på noen områder innført enda strengere tiltak. Det er nok resultatet av disse tiltakene og at innbyggerne har vært flinke til å følge reglene vi ser resultatet av nå, sier smittevernoverlege Einar Sagberg i Drammen kommune.

Smittetallet for de siste sju dagene viser at smittetrykket i Drammen kommune er lavere enn på lang tid.

Det er påvist 52 nye tilfeller i løpet av de siste sju dagene, og dette er det laveste sjudagerstallet siden 28. oktober. Det er tidspunktet for starten på den store smittebølgen.

– Det ser lovende ut for tiden, men vi må nok vente noen dager før vi konkluderer med at smittetrykket har falt i Drammen kommune. Regionalt er vi fortsatt inne i en uavklart situasjon rundt den britiske virusmutasjonen, så ting kan endre seg raskt. Høyst sannsynlig er det fortsatt også noe skjult smitte i samfunnet som ikke fanges opp. Så det er viktig at alle fortsatt følger smittevernreglene og tar vare på seg selv og sine nærmeste, sier smittevernoverlegen.

Les også: Åpnet polet igjen: Sosionom i Drammen bekymret for folk i gråsonen

På et pressemøte torsdag morgen sa Sagberg også at det ble utført færre tester på onsdag enn på en normaldag. Siden svarene kommer neste dag, kan det også være en forklaring på lave tall siste døgn.