Nyheter

Fikk 410.000 til satsing på barn og unge

Glassverket IF ble overrasket da de onsdag denne uken fikk uventet besøk, og at gjestene i tillegg hadde med seg en stor pengegave var ekstra kjækomment.

– Jeg ble virkelig overraska, dette var morsomt, sier styreleder i Glassverket IF Frode Steen, da han nylig fikk besøk av noen gjester som hadde med en kjærkommen pengegave på 410.000 kroner.

De besøkende var Drammen Idrettsråd og Drammen kommune, som i samarbeid med Sparebankstiftelsen også er giverne.

Både daglig leder i Glassverket, Louise Pedersen og styreleder Frode Steen ble takknemlige og glade for det sjenerøse bidraget til prosjektet «Aktive lokalsamfunn» som de nå etablerer.

– Dette betyr at vi endelig kan komme i gang med de aktivitetene som vi hadde tenkt. Klubben kan nå tilby aktiviteter i samarbeid med barnehage og skole, vi skal ha åpen hall med spilletimer for unge og mange andre aktiviteter.

– Det er også viktig at vi får midler til å tilby treninger for dem som ellers ikke har mulighet til å trene hos oss. Det å få litt drahjelp gjør at vi at vi kan nå ut til flere, på like premisser, konstaterer styrelederen og røper at det blir kake på styremøte i kveld.

Idrett og samfunnsansvar

«Aktive lokalsamfunn» er betegnelsen på nærmiljøer der idrettslaget tar et utvidet ansvar for å styrke tilhørigheten, fellesskapet og aktivitetsnivået blant innbyggerne, om barn og unges trygge og aktive oppvekst.

I flere år har idrettsforeninger kunnet søke om midler til dette formålet, og nå var turen kommet til Glassverket. Tirsdag fikk Mjøndalen Idrettsforening et litt større beløp til sin satsning.

Sjekken på 410.000 kroner ble overrakt av hovedutvalgsleder for kultur, idrett og frivillighet Mads Hilden (Ap), og hovedutvalgsleder for oppvekst og utdanning Cathrin Janøy (MDG).

LES OGSÅ: Kirie & Leah har lyttere fra hele verden 

– «Aktive lokalsamfunn» skal være et samlende initiativ preget av en raus og inkluderende holdning overfor andre frivillige organisasjoner, og bygge på et felles mål om å bidra til livslang aktivitetsglede på tvers av generasjoner, forteller Janne Cecilie Hafskjold, konsulent for samfunnsutvikling og idrett i Drammen Idrettsråd.

– Glassverket ønsker å bli en styrke og en kraft i sitt nærmiljø. De planlegger sosiale møteplasser, åpen hall-kvelder for ungdom, lavterskel og gratistilbud for barn og unge, samt at de ønsker å samarbeide med det lokale næringsliv.

Styreleder Frode Steen, daglig leder Louise Pedersen og Noah Tjomsland ressurs i Glassverket jublet da de fikk pengegaven onsdag kveld. Foto: Drammen Idrettsråd

LES OGSÅ: Får milliongave fra staten: – Gir oss de ekstra musklene vi trenger

Stolt av flaggskip

Hafskjold legger heller ikke skjul på at hun er ekstra stolt fordi flere andre kommuner har adoptert Drammens modell, «Aktive lokalsamfunn».

– Dette er et samarbeid med Viken Idrettskrets, og denne modellen har blitt et flaggskip også andre steder. Vi ser nå at Asker, Bodø og Sarpsborg og flere andre setter i gang Aktive Lokalsamfunn, og det er veldig gøy. Personlig er det veldig stas når jeg har jobba med dette i mange år, forteller Hafskjold.

– Samarbeidet mellom idretten, det offentlige og frivilligheten startet for alvor med vedtaket om 60 minutters fysisk aktivitet i skolen, og så stilte idretten seg til disposisjon for å hjelpe, vi har jo kompetansen.

– Dette var grunnstammen, som har utvikla seg til å bli et samarbeid i skjæringspunktet hvor det offentlige og frivillige har et felles ansvar, og hvor vi drar hverandre i riktig retning.

 Gode lokalsamfunn bygges nedenifra, understreker Janne Cecilie Hafskjold.

LES OGSÅ:  Vil fjerne fire direktørstillinger – alle kvinnene omdisponeres

Oppløftende satsing

Cathrin Janøy, hovedutvalgsleder for oppvekst og utdanning, ser på «Aktive lokalsamfunn» som en viktig satsing.

– Som politiker synes jeg det er spennende at idrettslaget oppretter samarbeid blant annet med speidere, med seniorgrupper og tilrettelegger for gode lavterskeltilbud for barn og unge.

– Foreningen skal også ha temakvelder hvor det blant annet tas opp vold i nærmiljøet, spiseforstyrrelser og klima og miljø – de driver et bredt og viktig arbeid.

– Idrettsforeningene tar her et utvida samfunnsansvar, avslutter Janøy.