Kirie & Leah har lyttere fra hele verden

Eirik fra Sjåstad og Leah fra Gulskogen har allerede oppnådd det mange unge drømmer om.

Har du hørt sangen «So Sorry» på Spotify? Eller kanskje på en konsert nær deg?

Det er det uansett mange andre som har. Over hele verden har folk strømmet sangen som duoen Kirie & Leah, alias Eirik «Kirie» Gulsrud Lauerud fra Sjåstad, og Leah Aas Jansen fra Gulskogen spilte inn i november i fjor.

Nå er de to ungdommene i gang med en ny innspilling, samme sted som sist, i Norsk Lydstudio i Mjøndalen. Og denne gangen er det en julesang.

I likhet med «So Sorry», har også julesangen engelsk tekst, forteller de to, og håper at den også vil finne veien ut i verden. For mens andre drømmer om å opptre i familieselskaper, eller i beste fall bli spilt på lokalradioen, har sangen til de to blitt spilt på den andre siden av kloden i månedsvis.

Hvordan i all verden har dere klart å få et internasjonalt publikum?

Og her kommer faren til Kirie inn i bildet, han som er litt altmuligmann og som tilbringer timesvis i godstolen på venterommet i studioet i Mjøndalen, ifølge ham selv. Og som liker det.

– Jeg har tidligere bodd i Australia, og har derfor kontakter der, sier pappa Gulsrud, som også kan fortelle at sangen har blitt spilt på svensk og australsk radio.

Så når låta ble delt på nettet, både i Australia og i USA, så tok det helt av, og det er jo veldig moro. Nå er den strømmet 780.000 ganger, og det er mye, fastslår han.

Sangerne selv fikk nesten sjokk.

– Hæ, seriøst? Sa vi, det tok jo ganske fort av, forteller Eirik og Leah.

Hør suksesslåta «So sorry» her:

LES OGSÅ: Torsdag- og lørdagsjobb på 1980-tallet

Fra matte til sang

Leah forteller om en morsom tilfeldighet som førte til at det nettopp ble henne som fikk bli halvparten av duoen.

– Faren til Eirik er min gamle gymlærer, og han visste at jeg sang. En dag på skolen, etter en matte-tentamen som hadde gått rævva dårlig, fortalte han om en låt som Eirik hadde laget og som trengte en stemme. Han spurte meg om jeg ville synge, og dagen ble fin likevel,forteller Leah.

«So Sorry» er komponert av Eirik, med tekst skrevet av både Eirik og Leah. Teknikerne David Michelsen og Christopher Simpson i Norsk Lydstudio har lagt på instrumenter og arrangert.

Og nå er Kirie & Leah altså tilbake i Mjøndalen for å spille inn sin foreløpige navnløse julesang. Og apropos navn; «Kirie» er Eirik baklengs, for dem som ikke allerede har gjettet det. Litt som Ivar «Ravi». Det klinger liksom litt bedre, mener sangerne.

Kirie & Leah får kyndig og proffesjonell hjelp av David Michelsen og Christopher Simpson i Norsk Lydstudio i Mjøndalen. Foto: Elisabeth Helgeland Wold

LES OGSÅ: Gåte: Hva er likheten mellom partiet Venstre og fotballaget Mjøndalen?

Studiohjelp

Timer i studio koster penger, og duoen søker stadig om økonomisk støtte fra fond og stipender, som gjør at de kan bruke noen timer på sangene, og som gir et flott og profesjonelt lydbilde.

Til daglig går begge medlemmene i Kirie & Leah  på St. Hallvard i Lier, på musikklinja, men nå i høstferien tilbringer de litt tid i studio, hvor det altså er skikkelig julestemning. Så får heller høst være høst for oss andre.

 

Men Leah og Eirik er også med på andre prosjekter.

– Vi er med i vokalgruppa «Mainline», hvor vi er åtte medlemmer fra 13 til 18 år.

De to forteller om låta «Hit the ground», som nylig er lagt ut, og som allerede har hatt mange strømminger på Spotify.

Leah og Eirik er veldig fornøyde med så god publikumsmottakelse, og forteller at sangen ble til på Sjåstad samfunnshus, og at alle medlemmene i sanggruppa bidrar med solosang og koringer.

Også denne låta er spilt inn i Norsk Lydstudio i Mjøndalen. I tillegg til vakre vokale prestasjoner, er alt det instrumentale arrangert og lagt på i studio.

«Be proud of your bruces and scars, and remember who you are», er en av linjene de unge synger, i en låt med sterk tekst og et flott budskap.

Hør «Hit the ground» her:

Gikk videre til avlyst finale

Koronapandemien har også stukket noen kjepper i hjulene for Kirie & Leah, som blant annet skulle deltatt på Lierfestivalen i sommer. Den store fylkesfinalen i UKM (Ungdommens Kulturmønstring) på Kongsberg ble også avlyst.

– Men vi kom til finalen, og hadde litt flaks med at Liers kulturmønstring gikk helgen før alt ble stengt ned, da, smiler Eirik.

I tillegg til å gå på samme skole, og at de synger sammen både i duo og med gruppa Mainline, har Leah og Eirik også tid til egne interesser.

Leah går på Attic med både sang og dans, mens Eirik er aktiv med sangen sin. Han synger på Lyd & Fryd på Kulturhuset i Asker, og på Ungdomshuset V2 i Lierbyen, det gamle Rockeverkstedet.

LES OGSÅ: World of Warcraft-animatør «besøkte» spilljentene i Drammen

Kirie & Leah har spilt på festivaler og koserter og på UKM (Ungdommens kulturmønstring). Foto: Privat

Queen på Lier kulturscene

Litt senere i høst skal også duoen være med på en stor oppsetning på Lier Kulturscene, med klassikere fra Queens rikholdige katalog. Konserten er et samarbeid mellom ungdommer på Ungdomshuset V2, musikanter fra skolekorpsene i Lier og profesjonelle musikere.

Leah og Eirik tenker seg også å drive med musikk i fremtiden. Kanskje blir det folkehøyskole etter videregående, selvsagt med sang og musikk i sentrum.

– Og kanskje jeg har lyst til å søke på Bårdar Akademiet etterhvert, jeg elsker å drive med musikk og dans, sier Leah.

Men tilbake til studio og til innspillingen av julelåta.

– Nei, vi har ikke satt noe slippdato enda, smiler de to. Vi er ikke helt enige her, om den bør legges ut i november, eller den første dagen i desember.

Og uansett så vil de, med god hjelp av far Gulsrud, også dele julesangen med venner og kjente i Australia og USA, og kanskje håpe på alle tiders julegave.