Nyheter

Marianne utfordrer Jan Hanvold til tv-debatt

Tekstavsnittet som handler om Johansen, og hennes kritikk av Hanvolds praksis, innledes slik: «Jeg må le av en kvinne som til stadighet henger meg ut i aviser og på sosiale medier. Hun påstår at hun har fulgt med meg siden 1980-tallet. Jeg har aldri snakket med henne og vet ikke hvem hun er. Likevel er hun «ekspert» på Jan Hanvold. For meg er det en parodi, så jeg bare ler av dette.»

Johansen må smile.

– Det er ikke akkurat så vanskelig å følge med på en person som breier seg på sin egen TV-kanal da, eller å skjønne det viktigste med tanke på hans livsstil og livssyn. Du behøver ikke å ha møtt Hanvold privat, for å kunne følge med på hans bedrifter.

Vil gjerne møtes

I sitt tilsvar, som Johansen har publisert på Facebook, skriver hun at hun derimot har sett effektene av Hanvolds Visjon Norge og lignende sekters virksomhet – og det på nært hold. Hun kaller dem «herlighetsteologiens snyltevekster», og forteller at hun har sett slekt og venner bli forført og hjernevasket til det ugjenkjennelige av «health’n’wealth- evangelieparodiene».

Nå utfordrer Marianne Johansen Hanvold til å møtes, på direkten – med TV og presse til stede.

– Da kan han få spørre meg om hva han vil, slik at han kan finne ut mer om disse «personlige problemene» han mener jeg lider av. Til gjengjeld har også jeg et par spørsmål som jeg veldig gjerne vil ha svar på.

Først ønsker Johansen svar på hvorfor Hanvold egentlig tror han trenger å samle inn nesten 100 millioner kroner i året.

– Må han virkelig ha en egen TV-kanal, som tydeligvis er veldig dyr i drift, og et eget eiendomsselskap, for å få ut budskapet sitt? YouTube er helt gratis – det samme gjelder flere andre av dagens mediekanaler. Hans Nielsen Hauge, og andre predikanter, gikk i sin tid rundt til fots for å gi bort bøker og holde oppbyggelige møter. Hvorfor trenger Hanvold så uanstendig mye penger, bare for å sende kjedelige møteopptak og dårlige serier? Dette er nok mer en pissekonkurranse mellom ham og andre, lignende predikanter.

Johansen håper Hanvold også vil fortelle mer om de «personlige problemene» hennes.

– Han avblåser stort sett all kritikk med at vedkommende har «personlige problemer». Så etter at han har fått snakke med meg regner jeg med å få stilt en detaljert diagnose.

Ingen kommentar

I sitt innlegg på Facebook avslutter Johansen med at det gjenstår å se – hvorvidt Hanvold tar imot utfordringen. I mellomtiden er hun uansett glad for hans fornærmede utbrudd.

– Det tar jeg som et kompliment. Dette er jo bare en krampetrekning, for han opplever neppe rare rekrutteringen fra yngre generasjoner. Så når hans nåværende støttespillere dør ut er det jo slutt.

Jan Hanvold ønsket ikke å kommentere saken eller utfordringen fra Marianne Johansen.

Nyeste fra Dagsavisen.no: