Åsmund Thorkildsen, direktør ved Drammens museum, skal i kveld holde foredrag om byutvikling og byplanlegging sammen med amanuensis ved Markedshøyskolen Erling Dokk Holm.

Diskuterer by på museet

Lakenskrekken har spredt seg på Strømsø. Frem til midnatt i kveld kan du nyte kunst, musikk eller få siste nytt om byutvikling.

Åsmund Thorkildsen, direktør ved Drammens museum og amanuensis ved Markedshøyskolen Erling Dokk Holm kommer i kveld til Drammen museum for å snakke om byutvikling og byplanlegging. Foredraget har de kalt «Høye tanker om Drammen.»

- Jeg tenker å snakke litt om de valgene man må ta i årene som kommer. Disse valgene handler om hvor man legger sykehus. Et nytt sykehus bør ligge på Brakerøya, mener jeg, fordi det er viktig at det ligger i en by. Å legge det på et jorde i Mjøndalen er å kaste penger ut av vinduet, svarer Erling Dokk Holm til Dagsavisen Fremtiden.

 

Globusgården favoritt

- Har du en favorittbygning i Drammen?

- Det er morsomt at du spør, jeg har faktisk det. Globusgården, den runde bygningen, er utrolig fin. Den har en god arkitektur fra en spesiell periode i norsk historie. Det er noen som har ønsket å rive den, men det er ikke noen god idé. Den er litt stilig, den er rund som en rundkjøring, og den har en fin farge og et avtrykk for en periode, 60- og 70-tallet.

 

Ikke stor nok

- Hva er Drammens største utfordringer?

- Drammen har mange utfordringer, men den største er at Drammen ikke er stor nok. Man må fortsette det gode arbeidet som er gjort. Det er å bygge byen, sier Erling Dokk Holm.

Åsmund Thorkildsen skal holde et innlegg før Erling Dokk Holm, og har sine tanker om hva han skal snakke om.

- Jeg kommer til å snakke om moderne byplanlegging gjennom hundre år. Det er utrolig mange gode eksempler på byutvikling rundt Drammen. Mange av disse områdene hadde problemer med innflytting og befolkningsvekst, og vi ønsker blant annet å vise et bilde på hvordan disse problemene har blitt løst. For Drammen kommer til å oppleve stor innflytting og befolkningsvekst i tida som kommer. Byplanleggingen handler derfor mye om det å skape arbeidsplasser og å utvikle områder, sier Åsmund Thorkildsen, direktør ved Drammens museum.

 

Handler om utvikling

En by er i konstant utvikling, og det er definitivt et faktum at Drammen har gjennomgått et massivt ansiktsløft de siste årene. Byen har gått fra å være et grått veikryss, til å bli en fargerik og flott by.

- Grunnen til at vi har kalt foredraget «Høye tanker om Drammen» er at det handler om å utvikle forskjellige områder i byen, som sykehus og veier.

Det har vært ønsker om å bygge høyt i Drammen, og det er noe også Dokk Holm skal snakke om:

- Tidligere har det vært veldig ut å bygge høyt, men nå er det definitivt veldig in, sier han.

Det var Drammens museum som startet med Kulturnatt. Byutviklingssamtalen starter kl. 19.00 i Lychepaviljongen.