Kultur

Dørene er åpne og programmet fullspekket – disse artistene kommer til Drammen

Drammens Teater åpner endelig dørene for publikum etter måneder med nedstengning. Og artistene står klare til å underholde.

Drammens teater

Etter over ett år med nedstengning og strange restriksjoner, åpner nå Drammens Teater dørene for artister og publikum igjen. Og aldri har de hatt et så spekket program som høsten 2021 ser ut til å bli.

– Hvordan er stemningen?

– Det koker litt her nå, og det er deilig at vi endelig får holde åpent, og at vi etter den 17. juni kan ha 200 publikummere. Det er nesten ikke til å tro – og vi er klare!

Hanne Falch, produsent og programsjef ved Drammens Teater, er lettet og glad, som alle de andre i staben ved teatret er.

Drammens teater åpner dørene igjen

– Ekstremt utfordrende

– Hvordan har den siste tiden vært for dere som er ansatt ved teatret?

– Det har vært ekstremt utfordrende, rett og slett på grunn av uforutsigbarheten. Vi har jobbet på hele tiden og det at vi ikke har visst fra uke til uke om vi kan åpne eller ikke har vært tærende. Vi har flyttet rundt på datoer og refundert billetter og fått nye datoer – det har vært ekstremt belastende, forteller Hanne Falch, produsent ved Drammens Teater.

Hun forteller også at staben ved teatret har pusset opp backstage, og at de faktisk klarte å holde folk i arbeid selv da teatret var stengt for publikum.

– Det var utrolig fint at så mange kunne være i arbeid, men fra påske ble det noen permitteringer, derfor er det ekstra fint å kalle alle tilbake på jobb igjen – og det er jo bra, sier en begeistret produsent og programsjef.

– Jeg tror folk generelt har fått en større forståelse og er greie med hverandre, og det kan vi jo trenge. Vi har også fått svært få klager fra publikum, konstaterer produsenten som kan fortelle om hvordan staben i teatret på mange måter har kommet nærmere hverandre, med korte kommunikasjonslinjer.

– Vi har fått ting til. Bare tenk i økonomiavdelingen, når titusenvis av billetter skulle refunderes – det er mye tasting. Uforutsigbarheten har vært tøff, som en festival som aldri tar slutt. Vi har vært en sliten gjeng, men nå får vi endelig utløp for det vi kan, og det føles utrolig godt. Vi har et fint program og er skikkelig klare!

Hun håper at sommerferien skal smake godt, når de teateransatte vet at de får skape fine opplevelser for et sultent publikum til høsten.

– Å vite at de vil få en fin opplevelse i teatret, med servering av god mat og drikke i tillegg til forestilling, betyr mye for oss, sier Hanne Falch.

Drammens teater åpner dørene igjen

Tidenes mest hektiske høst

– Hvordan blir høstens program, har koronasituasjonen ført til store endringer og avlysninger?

– Når koronaen kom, våren 2020 tenkte vi jo at det skulle kortvarig, og flyttet dermed alt til høsten 20, men så vet vi jo hvordan det ble. Men nå blir høstprogrammet stort. Ingenting er kansellert, snarere tvert imot. Høsten 2021 blir den travleste høsten noen gang!

Staben ved teatret går altså tidenes mest hektiske høst i møte, mye av det som skal skje legges ut på hjemmesidene i disse dager, det planlegges og organiseres. Men før sommerferien blir det også travelt. Første artist ut er Didrik Solli Tangen, med konsert allerede fredag 11. juni.

Deretter går det slag i slag fram til sommerferien; Eva Weel Skram, Keiino, Emil Solli-Tangen og Åge Sten Nilsen for å nevne noen. For ikke å glemme en av landets mest markante stemmer, Sivert Høyem.

– Ja, helt på tampen fikk vi booket Sivert Høyem med selveste Oslo Strings, og det er kjempegøy, medgir Hanne Falch.

Høyem har gjennom flere tiår opparbeidet seg en posisjon som en av landets mest solide låtskriver og frontfigurer, både med Madrugada, men også alene.

Etter sommerferien braker det løs med flere av landets aller mest kjente og ettertraktede stjerner, blant andre Sissel Kyrkjebø, Hanne Sørvåg, Jonas Fjeld med Judy Collins og mange flere.

Drammens teater åpner dørene igjen

Går det egentlig an å trekke fram noen blant høstens konserter – jeg kan jo spørre hva produsenten gleder seg mest til?

– Personlig gleder jeg meg veldig til Kari Bremnes i november. Hun er en nasjonalskatt, som jeg flere ganger har prøvd å få tilbake. Og når hun kommer i november er det fire år siden sist hun sto på hovedscenen i teateret, forteller Hanne Falch og legger til at denne konserten blir den første som de tør å legge ut med normalt salkart, altså med mulighet for full teatersal.

– Vi krysser alt for at vi har kommet så langt med vaksineringen at det blir gjennomførbart, avslutter Hanne Falch, og nå kjenner vi på en utrolig glede og håper på god stemning fremover, sier Hanne Falch, før hun kommer med tilleggsopplysningen som mange nok har ventet på:

Billettsalget starter fredag morgen!