Drapssiktet kvinne i Drammen fremstilles for varetekt lørdag

Kvinnen i 30-årene som er siktet for drap i Drammen, stiller seg uforstående til siktelsen, men har samtykket til varetekt mens politiet gjør undersøkelser.

Politiet fikk melding om at en kvinne i 70-årene var funnet død i sin leilighet på Landfalløya torsdag formiddag.

Den drapssiktede kvinnen ble avhørt fredag.

– Hun stiller seg uforstående til siktelsen, men vil samtykke til fengsling i to uker slik at politiet får gjennomført de undersøkelsene de finner nødvendig, opplyser forsvareren, advokat Andrea Wisløff til NTB.

Ber om fire uker

Avhørene ble ikke ferdig fredag, men kvinnen har allerede uttalt at hun ikke erkjenner straffskyld, ifølge forsvareren.

Politiet vil be om at kvinnen varetektsfengsles i fire uker.

– Hun blir fremstilt for varetektsfengsling i Drammen tingrett lørdag formiddag, sa politiadvokat John Ivar Johansen i Sørøst politidistrikt til NTB fredag ettermiddag.

Politiet hadde da ikke tatt stilling til eventuelle restriksjoner under fengslingsperioden.

Først mistenkelig dødsfall

Lokalt politi og Kripos har siden torsdag etterforsket det som først ble ansett for å være et mistenkelig dødsfall. Det var ansatte i hjemmesykepleien som fant den døde kvinnen.

Politiet har gjort beslag i saken, men politiadvokaten ønsker ikke på det nåværende tidspunkt å kommentere hva de har beslaglagt, skriver Drammens Tidende.

Ifølge avisa er kvinnen tidligere straffedømt, blant annet for rus- og vinningskriminalitet, samt bedrageri. Hun skal også ha bodd i samme blokk som avdøde.

Kvinnen skal ha utløst en brannalarm på åstedet natt til torsdag. Dette er hun tidligere dømt for å ha gjort i 2014.

(©NTB)