Stort beslag av anabole steroider

I bagasjerommet på den polskregistrerte bilen fant tollerne flere pakninger som så ut som legemidler. Dette viste seg å være 1.024 tabletter, 64 ampuller og fem hetteglass med dopingmidler.

Tidlig tirsdag morgen ble en polskregistrert personbil for kontroll ved Svinesund, etter at den hadde kommet inn på tollstasjonen på grønn sone. I bilen satt to polske menn som sa de var på vei til Norge for å jobbe, men tollerne ønsket likevel å se nærmere på hva de hadde med seg.

– Ved å åpne bagasjerommet kom det til syne flere pakninger som så ut som legemidler. Føreren av bilen sa da at dette var tabletter til bruk i forbindelse med trening, opplyser kontorsjef Per Kristian Grandahl ved Svinesund tollsted.

– Vi fant da raskt ut at dette var dopingpreparater, fortsetter han.

(Se hele beslaget nederst i saken)

Les også: Familien kom hjem fra Danmark med nesten 700 liter alkohol i bil og tilhenger

– Variert hverdag

En opptelling av det som ble funnet i bilen avslørte at de to mennene hadde med seg totalt 1.024 tabletter, 64 ampuller og fem hetteglass med dopingmidler – hovedsaklig anabole steroider – som ble belsaglagt.

– Politiet ble kontaktet for videre oppfølging av saken, forteller Grandahl.

Det har vært en innholdsrik helg og start på uka for tollerne på Svinesund, med beslag av både fugler og større mengder alkohol, før de nå altså fikk kloa i kroppsbyggende legemidler.

– Som du forstår er hverdagen ganske variert her. Fra høner og høyt beskattede varer, til dopingpreparater, legger Grandahl til.

Les også: Storbeslag av frukttobakk og sigaretter

De to polske mennene påsto de kom til Norge for å jobbe, men i bagasjerommet ble det funnet store mengder dopingmidler – hovedsaklig anabole steroider.
Foto: Tolletaten

Foto: Tolletaten