Sport

Stjernen-sportssjefen: – Vi har tatt de poengene vi fortjener

Darren Treloar er klokkeklar på at Stjernen har et stort forbedringspotensial, og at de altfor sjeldent har prestert opp mot sitt beste hittil i sesongen. Trenerteamet, med Lasse Fjeldstad i spissen, har likevel hans fulle tillit.

Fredrikstads iskrigere har fått en brokete start på 2020/21-sesongen, med store variasjoner i både resultater og prestasjoner. Festhockey og kalasseier 11-5 mot Narvik hjemme i Stjernehallen i slutten av november, har blitt fulgt av tap mot Vålerenga og Lillehammer. Særlig den sistnevnte kampen var langt under pari.

– Jeg vet at trenerteamet ikke er fornøyde med det vi viste mot Lillehammer sist, og det har blitt jobbet hardt og trent med enda høyere intensitet i dagene etterpå. Det stilles strenge krav til å rette opp det som gikk galt, fastslår Treloar overfor Demokraten.

Les også: Stjernen-veteraner ute med ny klubbhistorie til 60-årsjubileet (+)

– Lang sesong

Fasit etter høstens første 17 kamper er 20 poeng, fordelt på sju seire (en på straffer) og ti tap. Veien opp til fjorårets poengfangst er ikke lang, men det står likevel ikke helt i stil til de forventningene mange stilte til årets Stjernen-lag.

– Vi har tatt de poengene vi fortjener, verken mer eller mindre. Samtidig er det mange kamper igjen av en lang sesong, og det vi ikke har vært bra nok på må vi jobbe videre med, sier Treloar.

På spørsmål om hva han har vært mest misfornøyd med så langt i høst, svarer sportssjefen følgende:

– Jeg syns boksspillet har vært skuffende, og over flere kamper har dette kostet oss poengene. Vi slipper inn for mye på den måten både mot Vålerenga og Lillehammer, og har ikke hatt høy nok intensitet i spillet vårt.

Les også: FBK dro inn 30.000 kroner på draktauksjon (+)

Stjernen-trener Lasse Fjeldstad har selv måttet avkrefte rykter om at han vil trekke seg fra jobben, og har helhjertet støtte fra sportssjef Darren Treloar.

Stjernen-trener Lasse Fjeldstad har selv måttet avkrefte rykter om at han vil trekke seg fra jobben, og har helhjertet støtte fra sportssjef Darren Treloar. FOTO: Tommy Skauen

Rykter rundt treneravgang

Samtidig mener Treloar det er positive ting å trekke fram, selv om han gjerne skulle sett enda mer av det.

– Det jeg er mest fornøyd med, er at jeg har sett at vi kan være et veldig bra lag. Jeg vet at vi har stor kvalitet i laget, men vi viser det for sjeldent, og må høyne det laveste nivået vårt. Det holder ikke å bare levere en bra periode her og der, så det har vært for mye opp og ned, og vi må prestere i hele kamper og over tid, fastslår han.

I den nyeste utgaven av Fredriksstad Blads podkast «Hockeymagasinet», ble Lasse Fjeldstads framtid som hovedtrener et tema. Blant annet har det gått rykter om at han selv ville trekke seg fra jobben.

– Det var såpass mange som snakket om det at vi måtte kontakte ham for å undersøke. Da avkreftet han ryktet på det sterkeste. Samtidig skjønner jeg godt at supporterne snakker om Fjeldstad nå, sier Fredriksstad Blads sportskommentator Erik A. Pedersen i podkasten.

Les også: Heier vil til toppliga og OL-spill for Norge (+)

Full tillit

Et nytt trenerskifte i Stjernen ville i så fall blitt enda ett i rekken av svært mange de siste årene, med vekslende hell. Før sesongen var Darren Treloar klar på at klubben nå ønsker kontinuitet på trenersiden, og er på sin side veldig tydelig på at Fjeldstad sitter trygt.

– Lasse er coach hele sesongen, og jeg har stor tro på ham. Han er ung, og kommer til å bygge viktig erfaring, og så er det sikkert mye han kan gjøre bedre, men det samme kan man si om meg og spillerne, utdyper sportssjefen.

– For meg er det ikke et tema å vende folk ryggen og se seg om etter noe nytt. Jeg ønsker heller å hjelpe mennesker til å gjøre en best mulig jobb. Hvis vi gir Lasse tid og litt plass, har jeg tro på at det blir veldig bra, og at han og resten av trenerteamet kan snu den negative trenden, legger Treloar til.

Første mulighet til å bevise dette kommer allerede torsdag, når det nok en gang er Lillehammer som står på motsatt banehalvdel. På egen is har Stjernen et sterkt ønske om å slå tilbake etter lørdagens fortjente 2-6-tap.

– Det er en veldig revansjesugen gjeng, som vet godt det vi viste mot LIK sist var langt fra bra nok. Min forventning er at de har jobbet mye med undertallsspillet, som har vært en svakhet spesielt i de siste kampene. Jeg var på trening i dag (tirsdag, journ.anm.), og ser at vi er på rett vei avslutter Treloar.

Mer fra Dagsavisen