Sport

FBK dro inn 30.000 kroner på draktauksjon

Interessen var stor for å sikre seg en kampbrukt drakt fra en av byens håndballhelter. – Folk har vært veldig sjenerøse, fastslår klubbens spillende daglige leder Jenny Sandgren.

Tidligere i november annonserte Fredrikstad Ballklubb en auksjon via sine egne Facebook-sider, der man kunne by på drakter som de 16 spillerne i troppen har brukt i kamp inneværende sesong.

Ved bud på over 2.000 kroner var man sikret plagget man bød på, og da auksjonen ble avsluttet viste det seg at hele ti av trøyene ble solgt for minst denne summen. Aller mest populær var drakten til strekspiller Martine Helland.

– Nummer 72 Helland gikk for hele 5.000 kroner. Det er mer enn det dobbelte av det som trengtes for å automatisk sikre seg den, så det var veldig sjenerøst, fastslår Jenny Sandgren overfor Demokraten.

Les også: Wold og Breigan på rekruttlandslag (+)

FBK
Håndball
Vipers

Drakta til strekspiller Martine Helland ble den mest innbringende i auksjonen. FOTO: Tommy Skauen

Måtte fylle på

Av andre trøyer man kunne sikre seg var den Sandgren selv gjorde comeback i mot Storhamar i september, etter et snaut års skademareritt. Ida Marie Syversen Kalhovds overdel fra banens beste-prestasjonen hjemme mot Byåsen – der hun banket inn åtte mål – var også svært populær blant budgiverne.

Samtidig sørget blant annet draktene til begge Deila-tvillingene, strekspiller Maja Muri og bakspiller Andrea Rønning for maks utbytte til klubbkassa, og vel så det. Sandgren røper at interessen for de kampbrukte trøyene faktisk var så stor at de også måtte legge ut noen fra 2019/20-sesongen, et år der FBK-jentene blant annet deltok i europacup-spill.

– Ikke alle draktene nådde 2.000 kroner, men det var flere som ble solgt for mer enn dette. I sum landet vi på 30.000 kroner, oppsummerer Sandgren svært fornøyd.

Les også: Stjernen-veteraner ute med ny klubbhistorie til 60-årsjubileet (+)

– Gull verdt

Den spillende daglige lederen er tydelig på at dette er midler som kommer godt med når mange andre inntekter har blitt redusert som en konsekvens av koronapandemien.

– 30.000 er ingen kjempesum i seg selv, men nå er alle penger inn gull verdt med tanke på at vi må leve med redusert tilskuerantall på ubestemt tid, og at mye annet også går på halv fart, fastslår Sandgren.

Ved siden av inntektene trekker hun fram publisiteten denne typen kampanjer gir klubben, som gjør at de trolig vil gjenta stuntet i årene som kommer.

– Vi få mye gode tilbakemeldinger og oppmerksomhet i sosiale medier, som også er viktig for oss. Dette er den første draktauksjonen jeg har vært med på i min tid i klubben, og en veldig positiv opplevelse, sier målvakten.

Les også: Tilsyn viser at Nav Fredrikstad bryter loven og svikter brukerne
Les også: – Har ikke fått økonomiske konsekvenser for brukere, sier Nav-lederen

Må glemme cuptapet

Lørdag ble drømmen om NM-finale knust da Sola ble for sterke i Kongstenhallen. Særlig en førsteomgang langt under pari ble FBKs bane, i en kamp som ellers vil bli husket best for Sola-spiller Martine Wolffs alvorlige skade mot slutten av oppgjøret.

Sandgren mener de må legge cuptapet bak seg raskest mulig.

– Alle hadde selvsagt veldig lyst til å spille i en finale, men vi må bare erkjenne at Sola var mye bedre enn oss. Nå er vi nødt til å skifte fokus når vi skal ut og fighte om poeng igjen, sier hun.

I seriespillet er FBK ikke en gang halvveis, blant annet som følge av at flere kamper måtte utsettes da det ble bekreftet koronasmitte i spillerstallen deres. Nå skal alle tilgjengelige krefter settes inn på å sikre en høyest mulig plassering på eliteserietabellen, og dermed et godt utgangspunkt foran sluttspillet.

– Absolutt! Nå har vi flere kamper mot lag som kommer til å ligge rundt og i nærheten av oss på tabellen når sesongen nærmer seg slutten. Vi får også kamppause fra neste onsdag til 7. januar, som skal brukes til å hente ny energi, avslutter Sandgren.

Mer fra Dagsavisen