Sport

Stjernen-veteraner ute med ny klubbhistorie til 60-årsjubileet

De fire gjenlevende æresmedlemmene av Stjernen Hockey har brukt jubileumsåret til å se bakover i nær fortid.

Fredrikstads 60-årige ishockeystolthet skulle feires med brask og bram på den store dagen 18. november, men koronaviruset har satt festen på vent. I mellomtiden kan jubileumskomiteen by på et tilbakeblikk på nyere Stjernen-historie, som de har samlet i et 44 siders hefte. Det slippes dagen før dagen.

- Det slo oss at det først og fremst har vært et magert tiår resultatmessig, sier komitéleder Jan G. Lund (bildet) til Demokraten, og peker på 2015 som et lyspunkt i epoken, da klubben skaffet seg tre ungdomsmesterskap på én sesong.

Komitéleder Jan G. Lund.

Foto: Tommy Skauen

Les også: Stjernen-jubel for budsjettforslag

En oppfølger

Komiteen ga i 2010 ut en tykkere historiesamling i bokform i anledning Stjernens 50-årsjubileum. Derfor har de valgt å konsentrere seg om det siste tiåret, med bredde og elite delt i to klubber, i det nye jubileumsheftet. Tiårsheftet inneholder blant annet spillere, resultater og statistikk samt den stolte fortellingen om Winter Classic og de tre nevnte ungdomsmesterskapene. I heftet blir leserne også kjent med folk som har markert seg i klubben i perioden, blant andre eliteleder Truls Navestad og etableringen av aksjeselskap.

- Jubileumsheftet blir en slags oppfølger til 50-årsboka, kan du si. Det har dessverre vært et tiår uten de store sportslige resultatene, fastslår Lund, som likevel synes Stjernen er inne i en spennende tid.

Les også: Vant til å være eneste jente blant hockey-gutta (Demokraten+)

Håper på januarfest

Til sammenligning har klubben 30 medaljer i løpet av sine første 42 år. Og det er samtlige 60 år som skal feires når klubben håper å tromme sammen til markering på City i januar. Da håper komiteen å samle rundt 150 inviterte og påmeldte medlemmer, andre idrettslag og sponsorer. Det skal deles ut flere priser og diplomer, og rundt 100 jubileumshefter fordeles på ulike bidragsytere.

Les også: Flaggbærer'n fra 1970 har en drøm for den nye storstua (Demokraten+)

Heftet, som er laget av Jan G. Lund, Ole Buskoven, Teddy Madsen og Gunnar Dahl-Johansen, er trykket opp i 700 eksemplarer og vil for øvrig bli solgt til støtte for jubileumsfesten.

- Vi har med tanke på smittevernhensyn ikke helt fått avklart med klubbledelsen hvor og hvordan salget kan foregå ennå, slutter Lund - selv med i Stjernen fra den spede starten.

Forrige måned feiret klubben Stjernehallens 50-årsjubileum.

Les også: - Klart det var gedigent for en bandygutt som var vant til å spille med snø til knærne (Demokraten+)

Mer fra Dagsavisen