Sport

Stjernen oser av selvtillit før «hatoppgjør» etter sterk seiersrekke

Med fire strake seire og stadig bedre spill, ser Stjernen endelig ut til å ha funnet rytmen. Akkurat i tide til de to særdeles viktige kampene mot erkerival Sparta i romjula. – Men vi har fortsatt mye å gå på, lover sportssjef Darren Treloar.

– Jeg tror vi er på god vei mot det laget jeg vet vi vi kan bli. Importene våre har vist gode tegn på at de finner seg til rette, Andreas Heier og flere av de andre lokale har steppet opp, og andre nye som Arttu Niskakangas begynner også å finne formen. Men det er alltid sånn at ting tar tid, og det er en jobb som må gjøres av både trenerne og laget for å få ut hele potensialet, fastslår Stjernen-sportssjef Darren Treloar overfor Demokraten.

Han er en betydelig mer positiv mann enn sist vi snakket med ham, i starten av desember, men så er også situasjonen for Fredrikstads hockey-stolthet en ganske annen nå enn for bare to ukers tid siden.

Les også: Stjernen-veteraner ute med ny klubbhistorie til 60-årsjubileet (+)

Ingen hvilepute

For etter en rufsete sesongstart med svært svingende prestasjoner på isen, har Stjernen nå virkelig fått fart på både skøyter og puck. Fasit på de fire siste kampene er kun seire, elleve poeng (en av seirene kom på overtid) og 23-8 i målforskjell. På spørsmål om hva som har skjedd, kommer Treloar med følgende analyse:

– Jeg tror mye handler om at trenerteamet begynner å få belønning for den jobben de har gjort, og at laget har begynt å spille mer av det spillet vi har kapasitet til.

– Samtidig må vi huske at selv om det har vært fire bra kamper nå, så er det nye matcher i romjula og over nyttår som lever sine egne liv. Vi kan ikke lene oss tilbake og være fornøyde med å ha fått til en «winning streak», men jobbe hardt for å fortsette den trenden og det spillet vi har levert i det siste, fortsetter Treloar.

Les også: Wold og Breigan på rekruttlandslag (+)

Sportssjef i Stjernen Hockey, Darren Treloar.

Sportssjef Darren Treloar aner konturene av det Stjernen-laget han ønsker å se. FOTO: Hermund L. Kjernli

Årsbeste

Spesielt i den ferskeste av seirene, 8-1-nedsablingen av Vålerenga, løsnet det skikkelig. Det skal i rettferdighetens navn opplyses at skuddstatistikken fortalte en annen historie enn resultattavla, men sportssjefen er likevel mer enn fornøyd med det han fikk se.

– Det var 50 minutter med veldig bra hockey fra oss, der vi var klart best. Det var først de siste ti minuttene at VIF spilte seg inn i kampen og var bedre. Så dette er definitivt den beste matchen Stjernen har levert så langt i sesongen, og vi begynner nå å se konturene av det laget vi ønsker å være, sier Treloar.

Før sesongstart sa canadieren til Demokraten at de som følger norsk hockey trolig må vente til etter jul med å se den beste utgaven av årets Stjernen-lag. Det er et utsagn han fortsatt står ved, kun to kamper unna fasiten.

– Jeg tror vi fortsatt har mye å gå på, og det er alltid mange ting som kan bli bedre. Vi kan ikke vinne 8-1 hver gang, og det kommer nok fortsatt til å gå opp og ned. Nøkkelen blir å heve det laveste nivået vårt noen hakk, slik at vi kan levere jevnere prestasjoner, sier Treloar.

Les også: FBK dro inn 30.000 kroner på draktauksjon (+)

Tett program

Men før høstsesongen kan oppsummeres helt, gjenstår altså to kamper i romjula. Og det er ikke hvilken som helst motstander som står på motsatt banehalvdel i disse oppgjørene. Selv om de færreste av dem får oppleve det live i hallen, kan supporterne nemlig se fram til to møter med erkerivalen Sparta på rappen – henholdsvis i Stjernehallen 28. desember, og i Sparta Amfi to dager senere.

– Det skal absolutt ikke være noe problem å motivere seg for de kampene. Vi vet også at vi møter et bra hocekeylag, og at ingen matcher er enkle i denne ligaen. De siste kampene har vi klart å spille på en aggressiv måte, og det må vi bygge videre på, sier Treloar om de kommende naboduellene.

– Dette er vel også viktige matcher med tanke på å holde sarpingene bak seg på tabellen?

– Definitivt! Dette er seks veldig viktige poeng for oss. Nå kommer det også et tett program etter jula, og vi møter Manglerud rett over nyttår, så det er egentlig ni viktige poeng på kort tid, svarer sportssjefen.

Bare i løpet av januar skal Stjernen spille elleve kamper, så det blir med andre ord ikke noen lang juleferie for hverken spillere eller støtteapparat.

Mer fra Dagsavisen